|

Hurda metallerden sanat eserine

Binlerce hurda malzeme ile atık metalin işlenerek bir araya getirilmesiyle oluşturulan, aralarında merhum 8. Cumhurbaşkanı Özal'ın heykelinin de bulunduğu eserler, Mersinlilerin beğenisine sunuldu.

Yeni Şafak
17:14 - 5/02/2016 Cuma
Güncelleme: 09:34 - 6/02/2016 Cumartesi
AA

Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim görevlisi Rüçhan Keçeci'nin hurda malzeme ve atık metallerden yaptığı heykellerin yer aldığı geri dönüşüm temalı sergi, Mersin'de izlenime sunuldu.



Keçeci'nin aralarında merhum 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın heykelinin de yer aldığı eserleri, Mersin Forum AVM'de düzenlenen etkinlikte sergilendi.





Binlerce hurda malzeme ve atık metalin işlenerek bir araya getirilmesiyle hazırlanan heykellerden oluşan sergide, sanatçının "Sekiz Köşe Şapkalı Gakgoş", "Nasrettin Hoca'nın Eşeği", "Yeniçeri Askeri", "Amazon Kadın", "Terminatör" ve "Uzay Arabası" adını verdiği eserleri de yer aldı.



Kaynak makinesiyle binlerce dokunuş yapıldıktan sonra ortaya çıkan sanat eserlerine, başta çocuklar olmak üzere vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Vatandaşlar, eserlerle sık sık fotoğraf çektirdi.




Sergi kapsamında ayrıca çocukların otomobil atık malzemelerinden farklı objeler tasarlayacakları atölye çalışması düzenlenecek.



Etkinlik, 21 Şubat'a kadar devam edecek.

#Mersin
#metal
#Rüçhan Keçeci
#sergi
8 yıl önce