|

İlik nakli yapılan Duru bebek taburcu oldu

Ordu'da yaşayan Duru Hamzaçebioğlu, geçtiğimiz Haziran ayından bu yana lösemi tedavisi görüyordu. Uygun iliğin bulunmasıyla sevinen doktorlar ilik naklini gerçekleştirdi. Samsun'da kemik iliği nakli yapılan 1.5 yaşındaki Duru bebek sağlık durumunun iyi olmasıyla hastaneden taburcu edildi. Doktorları Duru'nun tedavi ve kontrollerinin 6 ay süreceğini söyledi.

Yeni Şafak
14:59 - 11/05/2016 Çarşamba
Güncelleme: 13:01 - 11/05/2016 Çarşamba
DHA
İlik nakli olan Duru bebek taburcu olarak evine gönderildi.
İlik nakli olan Duru bebek taburcu olarak evine gönderildi.

Ordu'nun Fatsa İlçesi'nde oturan geçen yıl Haziran ayından bu yana lösemi tedavisi gören Duru Hamzaçebioğluna Almanyada bulunan ilik, Samsunun Atakum ilçesinde bulunan özel bir hastanede geçtiğimiz ay nakledildi. Prof.Dr. Davut Albayrak başkanlığındaki 6 kişilik ekip tarafından yapılan ameliyat sonrası sağlık durumu iyi olan Duru bebek tedavi gördüğü hastaneden taburcu edildi. Kızının sağlık durumu ile ilgili bilgi veren baba Tuğrul Hamzaçebioğlu ise, şöyle dedi:



"Naklin başarılı geçmesi bizi mutlu etti. Durunun şu an durumu çok şükür iyi. Eve çıkardık. Hastaneye giderek gerekli kontrolleri yapılıyor. Şuan tedavi ve kontrolleri 6 ay sürecek. Bu süreç içerisinde kan değerleri kontrol edilecek. İnşallah kızım sağlığına en kısa zamanda kavuşacak. Doktorumuza, ekibine ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Allah herkesten razı olsun."







#Ordu
#Duru bebek
#İlik nakli
#Fatsa
8 yıl önce