|

İşin sırrı “çinko" da

Adana Devlet Hastanesi Pediyatri Kliniği'nden Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Efsun Sızmaz, bulaşıcı hastalıkları önlemek için çinko ve C vitamininin birlikte kullanılması gerektiğini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/11/2015 السبت
Güncelleme: 06:14 - 7/11/2015 السبت
Yeni Şafak

Sonbahar ve kış aylarında üst solunum yolu hastalıklarında görülen bu artışla bağışıklık sisteminin güçlenmesi için düzenli uyku, doğru fiziksel aktivite, iyi beslenme, aşılama ve bol su tüketimi gerekiyor. Çocuklarda büyüme-gelişme, bağırsak işlevi, yara iyileşmesi, sağlıklı saç ve tırnak uzaması, üreme fonksiyonlarının sağlıklı gelişmesi, iştahın düzenlenmesi ve bağışıklık sisteminin güçlenmesinde etkili bir mineral olan çinkonun, C vitamini ile birlikte kullanılmasının da hastalığı önemli derecede iyileştirdiğini söyleyen Dr. Sızmaz, C vitamini sayesinde çinkonun bağırsaktan emiliminin hızlandığını açıkladı.



Tahıla yüklendik çinkoyu unuttuk


Türkiye'deki tahıl ağırlıklı beslenme nedeniyle çinkonun yeterince tüketilmediğini belirten Dr. Sızmaz, çinko eksikliğinin iştahsızlığa ve hormonal yollarla büyümenin yavaşlamasına yol açtığını ve dünya genelinde de ciddiyetini koruyan bir rahatsızlık olduğun ifade etti.



Gribe karşı ekinezya, propolis ve C vitamini


Dr. Efsun Sızmaz, çocuklarda grip ve soğuk algınlığı semptomlarının giderilmesinde kullanılan ekinezyanın gribe sebep olan virüsler üzerinde öldürücü etkisi olduğunu da ifade etti. Propolisin de benzer şekilde C vitamini ile birlikte bağışıklığı güçlendirdiğini belirtti.


#Pediyatri Kliniği
#Efsun Sızmaz
#çinko
#bulaşıcı hastalıkları önlemek
٪d سنوات قبل