|

Kadavradan böbrek nakli

Konya'da, 11 yıldır böbrek hastası olan bir kadın, kadavradan gerçekleştirilen nakille sağlığına kavuştu.

Yeni Şafak
15:06 - 16/09/2015 Çarşamba
Güncelleme: 12:08 - 16/09/2015 Çarşamba
IHA

Konya Karaman'da yaşayan 3 çocuk annesi 35 yaşındaki Hacer Baloğlu'na 11 yıl önce böbrek yetmezliği teşhisi konuldu. Yıllardır diyalize bağlı yaşayan Baloğlu'nun Antalya'dan gelen haberle yüzü güldü. 50 yaşında beyin kanamasına bağlı hayatını kaybeden bir kişinin böbreğinin kendisine uyduğunun anlaşılmasının ardından Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Organ Nakli Merkezine yatan genç kadın, yapılan son kontrollerden sonra ameliyata alındı. Hacer Baloğlu, başarılı geçen bir ameliyattan sonra kadavradan yapılan nakil sayesinde yeniden sağlığına kavuştu.



Operasyon hakkında bilgi veren Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Erikoğlu, “50 yaşında beyin kanaması geçiren bir erkek hastanın organları Antalya'da bağışlandı. Bunun sonucunda böbreklerden biri hastamıza uyum sağladığı için Sağlık Bakanlığı tarafından bize gönderildi. 11 yıldır böbrek yetmezliği çeken ve diyalize giren hastamıza naklettik. Hacer hanımın durumu şu an iyi birkaç gün içinde taburcu etmeyi planlıyoruz. Hastamız bundan sonra daha rahat ve konforlu bir hayat sürebilecek. Kadavra bağışından bir hastadan 7-8 organ alınabilirken 7-8 kişinin hayatı kurtulabiliyor. Bu nedenle kadavra bağışının önemi büyük. Hastadan karaciğer, böbrek, pankreas, kalp, akciğerler alınarak nakil gerçekleştirilebiliyor. Bu nedenle kadavra bağışının önemi ülkemizde hâlâ önemini korumakta ve kadavra bağışının artışı için çabalarımız sürmektedir" dedi.



11 YIL SONRA GELEN MUTLULUK

Kadavradan yapılan nakille yeniden sağlığa kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Hacer Baloğlu da, “11 yıldır diyaliz hastasıyım. Yıllarca bekledikten sonra nakil oldum. Allah'ım herkese nasip etsin. Doktorlardan ve hemşirelerden Allah razı olsun. Bundan sonraki hayatım için çok iyi günler düşünüyorum" diye konuştu.


Hacer Baloğlu'nun hayat arkadaşı Salih Baloğlu da, “11 yıldır eşimin çektiği sıkıntıları ben de çektim. Bizim sıkıntımız sona eriyor. Böbreği verenden ve doktorlardan Allah razı olsun. Nakil bekleyen herkes bu durumdan kurtulur inşallah" ifadelerini kullandı.

#kadavra
#kadavradan böbrek nakli
#Konya Karaman
9 yıl önce