|

Kahvaltıda bu yiyeceklere dikkat

Kahvaltı tüm gün enerjinizi koruyabilmeniz için gerekli olan en önemli öğündür. Fakat çoğu zaman sağlıklı olduğunu düşünüp kahvaltıda yediğimiz besinler o kadar da sağlıklı değil.

Yeni Şafak
13:23 - 13/04/2017 Perşembe
Güncelleme: 14:29 - 13/04/2017 Perşembe
Diğer
Uzmanlar kahvaltının protein ağırlıklı olmasını öneriyor.
Uzmanlar kahvaltının protein ağırlıklı olmasını öneriyor.
Yeterli miktarda vitamin ve besinle güne başlamak, enerjinizin yerinde olması ve sağlıklı bir ruh haline sahip olmanız için çok önemlidir. Bu yüzden kahvaltı günün en önemli öğünüdür. Çünkü kahvaltı, uyku esnasındaki onca saatlik açlıktan sonra vücudunuza giren ilk yiyecekler demektir. Bu nedenle kahvaltıda tükettiğimiz yiyeceklerin sağlıklı olmasına özen göstermeliyiz.

Granola sandığınız kadar sağlıklı bir kahvaltı seçeneği olmayabilir

Hazır granolalar şeker ve doymuş yağ içerdiğinden umduğunuz kadar sağlıklı bir seçenek olmayabilir.

Ama granolayı sağlıklı hale getirmek için evde kendiniz yapabilirsiniz. Sadece; tahıl, fındık, hindistan cevizi parçaları ve balı karıştırıp altın rengini alıncaya kadar pişirerek kendi granolanızı elde edebilirsiniz.

Yağsız ürünler daha sağlıklı mıdır?

Az yağlı süt ürünleri genellikle yağın yerine istenilen tadı yakalamak için şeker gibi katkı maddeleri kullanırlar.

Düşük yağlı süt ürünleri metabolizmamızı kötü etkiler. O nedenle tam tersi yağlı ama az şekerli ürünleri tercih edin. Çünkü bu ürünler hem vücudunuza zarar vermeyecek hem de sizi daha uzun süre tok tutacaktır.

Proteinleri atlamayın
Eğer kahvaltıdan sonra hala aç hissediyorsanız kahvaltınıza protein bakımından zengin gıdaları eklemek iyi olacaktır.

Örneğin; yumurta çok farklı şekillerde pişirilebilir. Eğer yumurta sevmiyorsanız; tam tahıllı karbonhidratlar tercih edebilirsiniz bunlar sizi daha uzun süre tok tutacaktır. Ya da gevreklerinizin üzerine biraz yoğurt eklemek de iyi bir protein kaynağı olacaktır.

Sadece yumurtanın beyazını yemek bütün bir yumurta yemekten daha iyi değildir

Yumurta beyazı daha az yağ ve kalori içerir fakat tüm sağlıklı yiyecekler yumurta sarısı, demir vitamin B ve vitamin D içerir. Fakat, yumurta sarısının içeriğindeki yağın kandaki kolestrol seviyesini arttırdığına dair yanlış bir inanış var.

Kahvaltı için bir bütün yumurtalı omlet yemekten çekinmeyin.


Portakal suyu

Kahvaltıda bir bardak portakal suyu içmek kulağa sağlıklı gelebilir. Fakat bir bardak portakal suyu için kullandığınız portakal miktarı bu gerçeği değiştirebilir.

Meyve suları çok fazla şeker içerir bu yüzden sıkmak yerine bir meyveyi direkt yemek size gereken vitamin ve lifi sağlayacaktır.

Yine de canınız meyve suyu içmek istiyorsa kendi meyve suyunuzu kendiniz yapmanız daha iyi olacaktır. Yeşil elma, havuç, kereviz ve zencefili karıştırabilirsiniz.

Sağlıksız seçeneklere yönelmeyin

Pancake, krep gibi sağlıksız seçenekler yeterli ve gerekli besinleri içermez ve gün boyu aç hissedersiniz.

Eğer az kahvaltı yapıyorsanız ya da hiç yapacak vaktiniz olmuyorsa yanınıza atıştırmalık olarak mutlaka ; fındık, doğal yoğurt ya da meyve gibi şeyler alın. Ve protein bakımından zengin yemekler yiyin. Sadece bu şekilde tüm gün oluşan açlık hissini azaltabilirsiniz.
#Kahvaltı
#Sağlık
#Protein
7 yıl önce