|

Kanseri yendi doktor oldu

7 yaşındayken kanser teşhisi konulan Kerem Çolakoğlu, hastalığını yenince doktor oldu. Şimdi bir devlet hastanesinde görevli olan Çolakoğlu'nun azmi ve başarısı herkese örnek oluyor.

Yeni Şafak
15:16 - 27/01/2019 Pazar
Güncelleme: 15:32 - 27/01/2019 Pazar
Yeni Şafak
Kerem Çolakoğlu
Kerem Çolakoğlu

Kerem Çolakoğlu, şimdilerde başarılı bir doktor ama çocukluğunda zorlu bir kanser tedavisi gördü. 7 yaşındayken futbol oynadığı sırada çarpma sonucu burnu kanayınca hastaneye gitti. Tetkiklerde Çolakoğlu'na Hodgkin Lenfoma (lenfositlerin oluşturduğu bir kanser tipi) teşhisi konuldu.

Çolakoğlu, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Onkoloji Enstitüsü Çocuk Onkoloji Kliniği'nde tedavi altına alındı. Bir yıl bu klinikte yatan Çolakoğlu, kemoterapi sürecinde hastanedeki okula gitti. Azmetti ve başardı.

Çolakoğlu hem hastalığını yendi hem de 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazandı. Mezun olduktan sonra ise Van'ın Özalp ilçesindeki bir devlet hastanesinde mecburi hizmet için görevlendirildi.

Çolakoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşım ile hastalık ile nasıl mücadele ettiğini ve nasıl doktor olduğunu anlattı. Herkesi duygulandıran ve yüzlerce beğeni alan işte o paylaşım:


Değişim fotoğraflarının popüler olduğu bir haftada ben de bir değişim fotoğrafı paylaşayım istedim benim ki 10 değil 15 yıllık :) #2004 #2019 Maskenin kattığı anlam yıllar içinde değişti tabiki benim için; 2 maskeli Kerem var ama içerik ve rol olarak tamamen birbirinden farklı. İlaçlardan dolayı dökülen saçlarım fırça gibi çıktı, tontiş yanaklarım normal haline geldi hastaydım doktor oldum artık. Şimdilerde sadece yaşlılık ve stresten dökülen saçlarım mevcut :) Hastanede 12 yaşında yatarken kısacası hastayken; doktor olmaya karar vermiştim ilk olarak. Bana karşı verilen emekler beni bu mesleği yapmam için tetiklemişti ki şükürler olsun mesleğimizi elimize alabildik ve aktif olarak çalışıyoruz. Bu yolda bugün eskiden ilaç aldığım servisimi, hatta hasta yatağımı, değişmeyen çalışanları, canım kadar sevdiğim hocalarımı, hemşire ablalarımı, gönüllü anneleri gördüm ve o günler gözümün önünde canlandı ve duygu dolu bir gün geçirdim. Ben bu servise elimi kolumu sallaya sallaya gelmiştim. Hasta olduğumdan habersiz hadi yapın iğnemi gideyim bir an önce, evde atari oynayacağım kardeşimle psikolojisi vardı. Çapa onkolojiye giriş o giriş sonrasında 8 ay aralıksız çok ağır bir tedavi aldım. Çıkarken de servisten elimi kolumu sallaya sallaya çıktım ama ve çıkış o çıkış daha yolumuz düşmedi hasta olarak Allah'tan. Hiçbir şey sağlıktan daha önemli değil ve canınızı sıkmaya gerek yok. Herşeyi yoluna koyarsınız, koyuluyor ve koyulacak da 🤜🏻🤛🏻 Canlı kanlı örneği karşınızda, iyi günler hepinize :) Hasta kardeşlerimize destek vermek isterseniz her zaman ulaşabilirsiniz :) #15yearschallenge #challenge #cancer #değişim #kanser #lenfoma #nonhodgkinlenfoma #doktor #medicaldoctor #istanbulüniversitesi #tıpfakültesi #onkoloji #kemoterapi #çapatıpfakültesi #oncologia #tbt #throwback #kanserdeğilbizgüçlüyüz #kanserhastalarınadestek #kanserdeğilsengüçlüsün #kanserlemücadele #çoksev #lösev #azim #inanç #motivasyon


Kerem Çolakoğlu (@dr.keremcolakoglu)'in paylaştığı bir gönderi ()


#Kerem Çolakoğlu
#Kanseri yendi doktor oldu
5 yıl önce