|

Karnından bir metre sargı bezi çıktı

Geçen yıl Mayıs ayında karın ağrısı şikayetiyle Bursa Devlet Hastanesi'ne giden 53 yaşındaki 3 çocuk annesi M.A’nın safra kesesinden ameliyat oldu. Kadının ağrıları geçmek bilmeyince tuhaf gerçek başka bir hastanede ortaya çıktı. Kadının karnından bir metreyi bulan sargı bezi çıkarıldı.

Yeni Şafak
10:17 - 20/11/2018 Salı
Güncelleme: 17:27 - 20/11/2018 Salı
IHA
Safra kesesi ameliyatı olan kadının karnında sargı bezi unutuldu.
Safra kesesi ameliyatı olan kadının karnında sargı bezi unutuldu.

Bursa’da yaklaşık bir buçuk yıl önce Devlet Hastanesi’nde safra kesesi ameliyatı olan kadının karnında havlu büyüklüğünde sargı bezi unutulduğu ortaya çıktı. Özel bir hastanede ameliyatla bir metreyi bulan sargı bezi çıkarıldı. Hem aile hem doktorlar şok yaşarken, ölümden dönen hastanın ailesi suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.

Yengesi de ihmalden öldü

Ağabeyinin hanımının ihmal sebebiyle ölümden döndüğünü ifade eden Mehmet A., “Biz hastamızı 2017 yılı Mayıs ayında Bursa Devlet Hastanesi'ne götürdük. Burada bize safra kesesi ameliyatı olması gerektiği söylendi. İlk etapta kapalı safra kesesi ameliyatı yaptılar. Hastamız 2 gün sonra tekrar kötüleşince tahlil yaptırıp ikinci defa açık ameliyat yaptılar.

Oradan da özel hastaneye yönlendirdiler. Burada yapılan tahlillerde karnında yabancı bir cisim tespit ettiler. Hastamızı ameliyata aldılar, karnından sargı bezi çıktı. Hastamız ölümden döndü, sorumlulardan şikayetçi olacağız” dedi.


Ameliyatta çıkarılan sargı bezi hem doktorları hem de aile fertlerini şaşkınlığa sevk ederken, bu kadar büyüklükteki yabancı bir cismin nasıl unutulduğu ise merak konusu oldu.

#İhmal
#Karnında sargı bezi unutuldu
#Safra kesesi ameliyatı
#Bursa
5 yıl önce