|

Kendi ilaçlarını üretecekler

Amerikan Sağlık Sistemi Eczacıları Birliği’ne göre şu anda tedarik sıkıntısıyla karşı karşıya olan 205 ilaç var. Civica Rx isimli kâr amacı gütmeyen bir şirket ise yüksek ilaç fiyatları ve stok problemleriyle mücadele etmek isteyen ABD'deki hastanelerden büyük ilgi gördü. Çünkü şirketin öncelikleri arasında tedarik sıkıntısı olan ilaçları üretmek de yer alıyor.

Yeni Şafak
09:48 - 19/01/2019 Cumartesi
Güncelleme: 10:26 - 19/01/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Sağlık sistemleri, yıllardır enjeksiyonlar veya solüsyonlar yoluyla verilen ilaçlar için fahiş fiyatlar uyguluyor.

Amerikan Sağlık Sistemi Eczacıları Birliği’ne göre şu anda tedarik sıkıntısıyla karşı karşıya olan 205 ilaç var. Bu liste, tuzlu su çözeltisi torbalarından yaygın antibiyotiklere ve doğum sırasında hamile kadınlar için kullanılan bir tür epidurala kadar pek çok malzemeyi içeriyor.

İlaçlar tek firma tarafından yüksek fiyata satılıyor

Bazı ilaç eksiklikleri üretim problemleriyle ilgilidir, bazen ise ilacı üreten şirketler üretimi durdurur veya bir ilaç yalnızca tek firma tarafından üretilerek yüksek fiyattan satılır.

  • Hastanelerin, bu durumla mücadele etmek için artık bir planı var. Civica Rx isimli kâr amacı gütmeyen kurum, ilk olarak 2018’in başlarında ortaya çıktı ve bu girişimin bir parçası olmak isteyen ABD’deki hastanelerden büyük ilgi gördü.

Hastaneler tek tek oluşuma dahil oluyor

Business Insider'da yer alan habere göre geçtiğimiz günlerde, organizasyona Illinois ve Wisconsin merkezli Advocate Aurora Health, Michigan Spectrum Health ve NYU Langone Health gibi 12 sağlık sistemi katıldı. Ayrıca, girişime 250 hastane daha eklendi.

Catholic Health Initiatives, HCA Healthcare, Intermountain Healthcare, Mayo Clinic ve Providence St. Joseph Health gibi çok sayıda hastane projeye katılım gösteriyor.

Civica, başlangıçta hastanelerde kullanılan, genellikle enjekte edilebilir olmak üzere 14 ilacı üretmeye odaklanacak. Bunların 2019 yılında üretilmesi bekleniyor. Şirketin öncelikleri arasında FDA’nın tedarik sıkıntısı olan ilaçlar listesinde yer alan temel ilaçları ve rekabet olmadığı için yüksek fiyatlara satılan ilaçları üretmek de yer alıyor.


#Amerikan Sağlık Sistemi Eczacıları Birliği
#Civica Rx
#İlaç sıkıntısı
#Amerika
5 yıl önce