|

Kitap, kağıtlar ve konuşan tablolar

Zeytinburnu Belediyesi Kazlıçeşme Sanat binasında kapılarını açan Kağıtlar ve Kitaplar sergisi 14 Haziran’a kadar görülebilir. Kağıtlar ve Kitaplar sergisinde 150 yıllık kitaplardan ham maddesi keten, dut ve ipekten oluşan kağıtlara kadar birçok eser yer alıyor. Öte yandan Ankara’da açılan “Tablolar Konuşuyor Dijital Resim Sergisi” başta görme engelli sanatseverler olmak üzere herkese açık.

04:00 - 6/06/2021 Pazar
Güncelleme: 02:43 - 6/06/2021 Pazar
Yeni Şafak
Kağıtlar ve Kitaplar sergisinde 150 yıllık kitaplardan ham maddesi keten, dut ve ipekten oluşan kağıtlara kadar birçok eser yer alıyor.
Kağıtlar ve Kitaplar sergisinde 150 yıllık kitaplardan ham maddesi keten, dut ve ipekten oluşan kağıtlara kadar birçok eser yer alıyor.
R. RUVEYDA OKUMUŞ

Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan biri İstanbul’da diğeri Ankara’da olmak üzere iki önemli sanat sergisinin açılışında bulundu. İlki Asitane Vakfı’nın düzenlediği kâğıttan kitaba olan yolculuğun anlatıldığı Kağıtlar ve Kitaplar Sergisi 29 Mayıs’ta Zeytinburnu Belediyesi Kazlıçeşme Sanat binasında açıldı. Cumhurbaşkanın eşi Emine Erdoğan’ın gerçekleştirdiği açılışın ardından Asitane Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hasibe Nurhayat Turan ve Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy eşliğinde sergiyi gezdi.

KAĞITLA İLGİLİ İLK EĞİTİM ATÖLYESİ

  • Türkiye’nin kağıtla ilgili ilk eğitim atölyesi olan Asitane Vakfı’nın Konservasyon ve Restorasyon Merkezi bünyesindeki “El Yapımı Kâğıt Atölyesi’ni de gezen Emine Erdoğan, Düzce Kâğıt Atölyesi kurucusu İbrahim Sami Özen’den atölyedeki el yapımı kağıtlarla ilgili bilgi aldı. Emine Erdoğan’a tablo ve el yapımı kağıtlardan üretilen broş hediye edildi.

DUT VE İPEKTEN KAĞIDA DOĞRU

Kağıtlar ve Kitaplar sergisinde 150 yıllık kitaplardan ham maddesi keten, dut ve ipekten oluşan kağıtlara kadar birçok eser yer alıyor. Geleneksel yöntemlerle kâğıt üretiminin yanı sıra hat, ebru ve minyatür eserleri de sergide dikkat çekiyor. Asitane Vakfı’nın Restorasyon ve Konservasyon Merkezi’nin koruma altına alıp restore ettiği Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde yıkılan kerpiç bir evin duvarlarında bez çuvala sarılı halde bulunan Osmanlıca yazma ve matbu kitaplar da sergileniyor. 14 Haziran’a kadar hafta içi 10:00-18:00 arasında Kazlıçeşme Sanat’ta açık olacak sergi sanatseverleri bekliyor.

Bu tablolar konuşuyor

  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde görme engelli sanatseverler için düzenlenen ‘Tablolar Konuşuyor Dijital Resim Sergisi’nin açılışını yaptı. Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’ndeki serginin açılış kurdelesini “Hayırlı olsun” diyerek kesen Erdoğan’a, Türk Telekom CEO’su Ümit Önal ve görme engelli çocuklar eşlik etti.
  • Daha sonra sergiyi gezen Emine Erdoğan, Johannes Vermeer’in “İnci Küpeli Kız” ve Osman Hamdi Bey’in “Kaplumbağa Terbiyecisi” tablolarını Buket Naz Türker, Yağmur Selçuk, Mehmet Kocaman ve Arda Kaya isimli çocuklarla deneyimledi. Çocuklarla bir süre sohbet eden Erdoğan, fotoğraf çektirip, yetkililerden sergi hakkında bilgi aldı.Emine Erdoğan’a görme engelli bir çocuk tarafından yapılan tablo hediye edildi. Sergi, hafta içi 09.15-17.45 saatleri arasında görme engelli sanatseverler başta olmak üzere 30 Temmuz’a kadar tüm ziyaretçilere açık olacak.
#Zeytinburnu Belediyesi
#Kazlıçeşme
#Kağıt
#Kitap
#Ankar
3 yıl önce