|

Kocaeli kitap fuarı 10 yaşında

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nce bu yılki teması ‘Çocuk Edebiyatı’ olarak belirlenen 10’uncu Kocaeli Kitap Fuarı yazar ve okurları ağırlıyor. Onur konuğu Mustafa Ruhi Şirin olan fuar, 13 Mayıs tarihine kadar devam edecek.

Yeni Şafak
11:27 - 9/05/2018 Wednesday
Güncelleme: 11:30 - 9/05/2018 Wednesday
Yeni Şafak
Kocaeli Kitap Fuarı.
Kocaeli Kitap Fuarı.
SERPİL KURUM

10.yaşını kutlayan Kocaeli Kitap Fuarı kapılarını açtı. Fuar öncesinde, kent genelinde düzenlenen etkinliklerle ağaçlara asılan 20 bin kitap, vatandaşlar tarafından toplandı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nın düzenlediği, Türkiye’nin en büyük kitap fuarı olma özelliğini taşıyan Kocaeli Kitap Fuarı, geçen yıl 727 bin 407 kişiyle kendi rekorunu kırmıştı. Böylece geride bırakılan 9 yılda kitap fuarını ziyaret edenlerin sayısı 3 milyon 877 bin 402 oldu.

FUARIN TEMASI ÇOCUK EDEBİYATI

Bu yıl fuarın teması Çocuk Edebiyatı oldu. Fuarda konuyla ilgili yazar ve uzmanların söyleşileri dikkat çekiyor. ‘’Çocuk kitaplarında pedagojik duyarlık ve yanlış avcılık ‘’,’’Çocuk dergileri ne işe yarar?’’, ‘’Çocuk kitaplarında bir imkan ve sorun olarak resim’’, ‘’Kütüphanelerimiz okuyan çocuklara ne diyor?’’, ‘’Hayvan Sevgisi, merhamet ve çocuk’’, ‘’Eğitim ve edebiyat etkileşimi’’, ‘’Çocukluğun dijital zehirlenmesi’’ gibi konular söyleşilerle ele alınıyor. 10. Kocaeli Kitap Fuarı’nın teması Çocuk Edebiyatı olunca hayatını çocuk edebiyatına adamış olan yazar Mustafa Ruhi Şirin’i bu yıl fuarın onur konuğu oldu. Önümüzdeki günlerde fuarda güzel etkinlikler gerçekleşmeye devam edecek. Şair ve yazar Mevlana İdris, fuar kapsamında 11 Mayıs Cuma günü bir konferans verecek. Mevlana İdris, ‘’Çocukluğun Dijital Zehirlenmesi Ve Sıradışı Bir Örnek: Enrar Çelebi’’ konulu konferansını saat 15.00’te olacak. Bilim, Teknoloji ve Sanayi eski Bakanı Nihat Ergün, 12 Mayıs Cumartesi günü saat 16.00’da Kılavuz Gençlik Sahnesi’nde olacak.

ETKİNLİKLER SÜRÜYOR

Adile Naşitli, Tarık Akanlı, Münir Özkullu, Halit Akçatepeli, Kemal Sunallı Hababam Sınıfı’nın efsane üçlüsü de kitap fuarında olacak. Hayta İsmail(Ahmet Arıman), Yakışıklı Ahmet(Teoman Ayık) ve Bacaksız(Tuncay Akça) fuarda Hababam Sınıfının fanatikleriyle buluşacak. Hababamın efsane üçlüsü 13 Mayıs Pazar günü saat 15.00’te katılacakları söyleşide Hababam Sınıfının neden bu kadar çok sevildiğini anlatacak. Felsefeci Lütfi Özşahin 10 Mayıs Perşembe günü saat 16.00’da ‘’Kut’ül Amare ve Afrin’den Günümüz Ortadoğu’ya’’, Engin Noyan 11 Mayıs Cuma günü saat 17.00’de ‘’Aşk Düşünce Yollara’’, Erhan Altunay 12 Mayıs Cumartesi günü saat 17.00’de ‘’Dinler Tarihi ve Ezoteriğin Işığında Uluslararası Siyaset’’, Sinan Canan 13 Mayıs Pazar günü saat 13.00’te ‘’Değişen Beynim’’, Bahadır Yenişehirlioğlu 13 Mayıs Pazar günü saat 15.00’te ‘’Edebiyatın Kültür Hayatımıza Etkileri’’ diyecek.

#Kitap
#Fuar
#Kocaeli
6 years ago