|

Konuşarak beyin ameliyatı oldu

Çorum'da beyninde 4 santimetrelik tümör bulunan kadın, Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ilk kez uygulanan uyanık cerrahi yöntemle ameliyat edildi.

Yeni Şafak
09:30 - 17/02/2016 Çarşamba
Güncelleme: 07:32 - 17/02/2016 Çarşamba
AA

Bir süredir Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören Damla Toprak'ın (45) uyanık cerrahi yöntemle ameliyat edilmesine karar verildi.



Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kağan Kamaşak ile Anestezi ve Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yeliz Şahiner'in birlikte uyguladıkları uyanık cerrahi ameliyatı yaklaşık 4 saat sürdü. Hastanede ilk kez uygulanan ameliyat sonrası genel durumu iyi olan hastanın kontrol filmlerinde de tümörün tamamen çıkarıldığı görüldü.



"Sadece kafamdaki cihazların seslerini duydum"


Yrd. Doç. Dr. Kağan Kamaşak, yaptığı açıklamada, uzun süredir tedavi gören Toprak'ın ameliyatının başarılı geçtiğini belirterek, "Hastamız uzun süredir bacağındaki ve akciğerindeki kitleden dolayı radyoterapi ve kemoterapi tedavileri görüyordu. Daha sonra beyninde de tümör olduğu anlaşıldı. Genel değerlendirmeleri yapıldıktan sonra hastamızın uyanık ameliyat yapılmasını uygun gördük. Uyanık bir şekilde beynindeki kitlesi boşaltıldı. Allah'a hamdolsun genel durumu iyi" diye konuştu.



Toprak da ameliyatta hiçbir şey hissetmediğini, ağrı ve sızısı olmadığını ifade ederek, "Sadece kafamdaki cihazların seslerini duydum. Sorulara cevap verdim. Hocama çok teşekkür diyorum. Başarılı bir ameliyat oldu" dedi.



Hastanede ilk kez uygulanan yöntemle başarılı bir operasyon geçiren Toprak'ı, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan ile İl Sağlık Müdürü İsmail Yücel ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu.

#beyin ameliyatı
#beyin tümörü
#Çorum
#Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi
#konuşarak
#ameliyat
#Damla Toprak
8 yıl önce