|

Kopan kafa derisi yerine dikildi

Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde tarlada yem makinesine saçlarını kaptıran 16 yaşındaki Özge Akıncı'nın kopan kafa derisi 12 saat süren ameliyatla yerine dikildi. Plastik ve estetik cerrahi bölümü tarafından yapılan ameliyatta kafa derisi mikro cerrahi yöntemiyle yerleştirildi. Dr. Can İlker Demir, 10 kişilik bir ekiple operasyonu gerçekleştirdiklerini ve genç kızın şimdi saçlarının çıkmaya başladığını ifade etti.

Yeni Şafak
14:28 - 6/05/2016 Cuma
Güncelleme: 14:29 - 6/05/2016 Cuma
AA
Özge Akıncı'nın kopan kafa derisi kolundan alınan damarlarla 12 saat süren mikro cerrahi yöntemiyle yerine dikildi.
Özge Akıncı'nın kopan kafa derisi kolundan alınan damarlarla 12 saat süren mikro cerrahi yöntemiyle yerine dikildi.

Kandıra ilçesinde tarlada yem makinesine saçlarını kaptıran 16 yaşındaki Özge Akıncı'nın kopan kafa derisi, 12 saat süren başarılı bir ameliyatla yerine dikildi.



Tarlada çalışırken saçlarını yem makinesine kaptırması sonucu yaralanan Akıncı, yakınları tarafından Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırıldı. Akıncı, kafa dersinin kopması nedeniyle plastik ve estetik cerrahi bölümü ekibi tarafından yapılan tetkikler sonucu ameliyatı alındı.



Kafa derisi genç kızın kolundan alınan damarlarla 12 saat süren mikro cerrahi yöntemiyle yerine dikildi. Akıncı, 6 gün süren tedavisinin ardından saçlarının çıkmaya başlamasıyla taburcu edildi.



Ameliyattan 6 gün sonra evine gitti


Ekipte yer alan Dr. Can İlker Demir, yaptığı açıklamada, ameliyatı Prof. Dr. Hakan Ağır, Doç. Dr. Şahin Alagöz'ün de bulunduğu 10 kişilik bir ekiple gerçekleştirdiklerini söyledi.



Kazada Akıncı'nın saç derisinin tamamen başından ayrıldığını vurgulayan Dr. Demir, "Alın bölgesinden, ense bölgesine kadar tamamen kopmuştu. O şekilde acile geldi, hemen ameliyata aldık. Baş derisiyle kafa arasındaki damarların yanı sıra kolundan da ekstra damar aldık. Hasta ameliyatın ardından 1 gün kadar yoğun bakımda kaldı. Serviste de 5 gün tedavi ettikten sonra hastayı taburcu ettik. Saçları çıkmaya başladı, hissetmeye başladı. Yani koyduğumuz o saç derisinin tamamı tuttu, hiç kaybımız olmadı. Zamanında müdahale edilmeseydi, nakile ihtiyaç duyulacaktı. Başka müdahalelere gerek kalabilirdi. Başka bir yerinden parça alıp, oraya nakil gerekecekti" değerlendirmesinde bulundu.



#kafa derisi
#Kandıra
#Kocaeli
#Özge Akıncı
8 yıl önce