|

Mahkeme kararıyla ameliyat olacak

İngiltere'de bu yıl başında yumurtalık kanseri teşhisi konan kadın çocuk sahibi olmak istediği için kemoterapi ve cerrahi tedaviyi reddetti. Olayın mahkemeye yansımasıyla Hakim Justice MacDonald kadın hastanın kararını reddedip, tedavi olmasına karar verdi. Hakim Mac Donald, gerekçe olarak hastanın tedavisi hakkında karar verme yetisine sahip olmamasını gösterdi.

Yeni Şafak
16:48 - 6/05/2016 Cuma
Güncelleme: 14:53 - 6/05/2016 Cuma
Diğer
Tedavi olmak istemeyen kadın hasta için doktorlar 6 ay daha sağlıklı kalabileceğini söyledi.
Tedavi olmak istemeyen kadın hasta için doktorlar 6 ay daha sağlıklı kalabileceğini söyledi.

İngiltere'de yaşayan bir kadına bu yılın başında yumurtalık kanseri teşhisi koyuldu. Doktorlar ona yumurtalıklarının da alınacağı bir cerrahi tedavi ve kemoterap iönerdi. Ancak genç hasta bunu çocuk sahibi olmak istediği gerekçesiyle reddeti. Bunun üzerine olay mahkemeye yansıdı. Hakim Justice Mac Donald histerektomi ameliyatını reddeden kadın hastanın kararını reddedip, tedavinin uygulanmasına karar verdi. Gerekçe olarak ise hastanın tedavisi hakkında karar verme yetisine sahip olmamasını gösterdi.



Hürriyet'in haberine göre doktorların tedavi olmazsa en fazla 6 ay ömür biçtiği kadın, tedavi ile tamamen kurtulma ya da en azından 3 yıl yaşama şansına sahip.



#Justice Mac Donald
#İngiltere
8 yıl önce