|

Manşetler

Yeni Şafak 25. yılında 'Maşetler'...

15:46 - 3/05/2019 Cuma
Güncelleme: 16:00 - 3/05/2019 Cuma
Yeni Şafak
Yeni Şafak
Yeni Şafak

Filistin davasının yılmaz savunucusu

Yeni Şafak, İsrail işgaline karşı çizgisini hiç bozmadı. İşgali reddetti, Filistin davasının savunucusu oldu ve İsrail soykırımı altındaki Filistin halkının dramını her dönem manşetine taşıdı. Gazze’ye yardım konvoylarının ulaşmasını 2 Temmuz 2016’da “Gazze’de Erken Bayram” manşetiyle duyurdu. Türkiye ile İsrail arasında Gazze ön koşullu ilişkilerin normalleştirmesi müzakereleri devam ederken Filistin Başbakanı İsmail Haniye’nin “Türkiye’ye Güveniyoruz” sözleri 10 Haziran 2016’da manşette yer buldu. Mutabakatın ardından Gazze’ye 11 ton insani yardım götüren Leyla Hanım gemisinin yolculuğu da yakından izlenerek manşet haberlerle aktarıldı.

İsrail’in yalnızlığı!

29 Ocak 2009’da tüm dünya İsviçre’nin Davos kasabasında “Gazze: Orta Doğu’da Barış Modeli” oturumunda tarihi anlara tanıklık etti. Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, işgalci İsrail’in Cumhurbaşkanı Şimon Peres’in küstahça konuşmasına kayıtsız kalamadı.

SESİN ÇOK YÜKSEK ÇIKIYOR!

Başbakan Erdoğan, Peres’in Filistin hakkındaki yalanlarla dolu açıklamalarının ardından oturum yöneticisi Ignatius’tan, İngilizce one minute “bir dakika” diyerek süre istedi. Ignatius söz hakkı vermek istememesine rağmen Erdoğan kararlı bir şekilde, Peres’e dönerek “Sesin çok yüksek çıkıyor. Benden yaşlısın biliyorum ki sesinin benden çok yüksek çıkması bir suçluluk psikolojisinin gereğidir. Benim sesim bu kadar çok yüksek çıkmayacak. Bunu böyle bilesin. Öldürmeye gelince siz öldürmeyi çok iyi bilirsiniz. Plajlardaki çocukları nasıl öldürdüğünüz, nasıl vurduğunuzu çok iyi biliyorum…” diye konuştu. Şimon Peres’e yönelik haklı ve çok sert tespitlerde bulunan Erdoğan tüm dünyanın gözü önünde Peres’in ve İsrail’in korkunç politikalarını dile getirdi.

DAVOS’A GELMEM!

Erdoğan’ın konuşması sonrası moderatör Ignatius Erdoğan’a müdahale etmeye çalıştı ve kısa süreli bir el tacizinde bulundu. Erdoğan ustaca el tacizine karşılık verip sahneden kalkarak oturumu terk etti. “Peres’e 25 dakika, kendisine ise 12 dakika süre verdiğini” söyleyen Erdoğan, “Bundan sonra artık Davos’a gelmeyeceğim” diyerek sahneden indi.


PERES’İN ISSIZLIĞI

Yeni Şafak dünya tarihine ‘one minute’ olarak geçen bu tarihi olaydan sonra yine tarihe geçecek bir manşet attı. Erdoğan gittikten sonra tek başına oturan Peres’in fotoğrafına yer veren gazetemiz “Issız Adam” sözleriyle Peres’in durumunu özetledi. Spotta ise mevcut durum şöyle özetlendi: “BM kararlarını ve dostça uyarıları hiçe sayarak Gazze’de kadın ve çocukların üzerine haftalarca bomba yağdıran İsrail, Türkiye’nin Davos’taki set çıkışıyla yapayalnız kaldı.”

İslamofobi’ye savaş açtık

Yeni Şafak Gazetesi, batıda artan İslamofobi ve ırkçı eğilime karşı her dönem en güçlü mücadeleyi yürüttü. 1 Temmuz 2016’da “Teröre Karşı İslam’a Sahip Çık” manşetiyle çıkan Yeni Şafak, DEAŞ’ın İslam dini adına artan eylemlerinin İslam karşıtlığı adına kullanılmasının önüne geçmeyi amaçlayan yayınlara imza attı. Yine Avrupa’daki aşırı sağcı eğilimlerdeki artışa karşı her dönem uyarılarını yaptı. 18 Haziran 2016’da yayınlanan “Fanatik Siyaset” manşeti, ırkçı siyaseti yansıtan en güçlü haberlerden biri oldu. 29 Nisan 2016’da “İsveç Tarzı Irkçılık” başlıklı manşet haberle, İsveç’te Müslüman siyasetçileri hedef alan ırkçı dalganın yükseldiği uyarısı yapıldı.



Barış diplomasisi

Türkiye’nin dış politika hamlelerini doğru okuyarak barış diplomasisini önceledi. Rusya ile normalleşme sürecinde yürütülen diplomatik temaslar, manşet haberlerle duyuruldu. Türkiye ve Rusya liderleri arasındaki ilk temaslar yakından izlenerek barışın tesisi için gerekli uyarılar yapıldı. Müslüman dünyasının dayanışmasını teşvik eden bir yayın çizgisi izleyen Yeni Şafak İslam İşbirliği Teşkilatı başta olmak üzere İslam coğrafyasını buluşturan zirveleri manşetten yansıttı. Türkiye’nin İslam coğrafyasında gerilimleri dindiren, tansiyon düşüren ve krizleri çözen tutumu her dönemde haberlerle desteklendi. Bölgemizin kaderini belirleyecek diplomatik temas ve gelişmelerin takipçisi olduk.


Türkiye Karşıtı kampanyaların karşısında olduk

Yeni Şafak, Türkiye aleyhtarı kampanyalara en sert tepkiyi veren medya kuruluşları arasında yer aldı. Ermeni soykırımı çıkışlarına her dönem ilk sayfadan tepki verildi. “Türkiye Bunu Unutmaz” manşetiyle Ermeni soykırımını tanıma kararlarına verilen tepkiler her dönem ilk sayfadan verildi. Gerilim tırmandığında da yine manşetleriyle Türkiye’nin politikalarının savunucusu oldu. Azerbaycan ile savaşa hazır olduklarını açıklayan ve Türkiye’yi suçlayan Ermenistan’a 28 Nisan 2016’da yayınlanan manşetle, “Ermenistan Ateşle Oynuyor” uyarısı yapıldı. Haberde, gerilimi tırmandırmama ve telkin çağrıları da yer aldı.


TÜM DÜNYADA darbelerin karşısındaydık

Yeni Şafak, yayın politikasında kesintisiz bir çizgi izleyen askeri darbelere karşı duruşunu her fırsatta sergiledi. Bu doğrultuda Mısır’daki darbede darbecilerin karşısında yer aldı. ABD’nin İhvan’ın terör listesine alma planı, 26 Şubat 2016’da “Teröre Dost İslam’a Düşman” manşetiyle duyuruldu.


#Yeni Şafak
#25.yıl
#Manşetler
5 yıl önce