|

Minik Bade vefat etti

Kan kanserine yakalanan, ilik bulmak için Türkiye'de ve dünyada birçok insanın seferber olduğu 4 yaşındaki Bade Çakır hayatını kaybetti. Tedavilere cevap vermeyen Bade’nin yaşayabilmesi için mart sonuna kadar ilik bulunması gerektiği açıklanmıştı.

Yeni Şafak
12:02 - 24/02/2016 Çarşamba
Güncelleme: 12:20 - 23/06/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Hollanda'da yaşayan lösemi hastası 4 yaşındaki Bade Çakır'ın dün akşam saatlerinde fenalaştığı bu sabahta vefat ettiği açıklandı. Annesi tarafından facebook sayfasında yapılan açıklamada "İnnâ lillâh ve İnnâ ileyhi Râciûn. Yavrum benim, hakkını bize helal et. Gittiğin yerde peygamberlere emanet ol. Biz senden razıyız sen de bizden razı ol." denildi.



Minik Bade için en son pazar günü Almanya'nın Köln kentinde kampanya düzenlenmişti. Binlerce kişinin katıldığı kampanyada doku örnekleri verilmişti.



Ayrıca Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu Hollanda'nın Rotterdam kentindeki Erasmus Hastanesi'nde ilik nakli bekleyen 4 yaşındaki Bade Çakır ve ailesine 2 hafta önce "geçmiş olsun" ziyaretinde bulunmuştu. Bade Çakır süt kutusundan yaptığı kuş yuvasını Sare Davutoğlu'na hediye etmişti.








#Bade Çakır
#Hollanda
#ilik nakli
#kanser
#vefat
8 yıl önce