|

Müslüman sağlık toplulukları İstanbul'da buluşacak

Sağlık Mensupları Dayanışma, Toplum Sağlığı ve Çevreyi Koruma Derneği (Sağlık-Der) tarafından, dünyadaki Müslüman sağlık topluluklarını bir araya getirmesi planlanan "Dünya Müslüman Sağlık Toplulukları Kongresi" 4-6 Kasım'da İstanbul'da düzenlenecek. Türkiye'nin sağlık alanında geldiği düzeyde emsal gösterildiği kongrede sığınmacılar da gündeme gelecek.

Yeni Şafak
11:49 - 20/04/2016 Wednesday
Güncelleme: 08:51 - 20/04/2016 Wednesday
AA

Dünyadaki Müslüman sağlık topluluklarını bir araya getirmesi planlanan "Dünya Müslüman Sağlık Toplulukları Kongresi" 4-6 Kasım'da İstanbul'da düzenlenecek. Kongre Sağlık Mensupları Dayanışma, Toplum Sağlığı ve Çevreyi Koruma Derneği (Sağlık-Der) tarafından gerçekleştirilecek.



Sağlık-Der Genel Başkanı ve Kongre Başkanı Dr. Kasım Sezen, yaptığı açıklamada, kongreye yaklaşık 100 ülkeden 420 Müslüman sağlık topluluğu temsilcisinin davet edileceğini belirtti. Dernek olarak Suriye, Filistin, Gazze, Mısır, Endonezya, Pakistan, Azerbaycan, Çeçenistan'a birçok sağlık yardımında bulunduklarını söyleyen Sezen, ulusal ve uluslararası birçok sivil toplum kuruluşuyla ortak çalışmalar yaptıklarını anlattı.



Müslüman sağlıkçılar tanış olacak


Dr. Sezen, "Sağlık alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarında, İslam dünyasında aynı çizgide faaliyet göstermesine rağmen bir iş birliğinin olmadığını gördük. Bu eksikliğin giderilmesi için dünyanın değişik bölgelerinde sağlıkla ilgili alanlarda faaliyet gösteren Müslüman sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelip tanışması, kaynaşması amacıyla 4-6 Kasım tarihlerinde İstanbul'da Dünya Müslüman Sağlık Toplulukları Kongresini yapacağız" diye konuştu.



Türkiye sağlık alanında emsal


İslam İşbirliği Teşkilatı'nın dönem başkanlığının Türkiye'ye geçtiğini anımsatan Dr. Sezen, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'yi sağlık alanında İslam ülkelerine örnek teşkil edecek düzeye çıkarmasını takdirle karşılıyoruz. Bu başarıyı İslam coğrafyasında yaralara merhem olacak bir güç birliği ile geliştirmek istiyoruz" dedi.



Türkiye'den Sağlık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, İçişleri ve Dışişleri bakanlıklarından ve bir çok sivil toplum kuruluşundan destek gördüklerini ifade eden Sezen, kongreyi her yıl tekrarlamayı planladıklarını belirterek, elde edilecek sonuçların verimli olacağına inandıklarını kaydetti.



Sığınmacılar sorunu masaya yatırılacak.


İstanbul'da üç gün sürecek kongrenin konu başlıkları arasında, "Sağlık ve Sosyal Güvenlik Sistemleri", "Sığınmacılar ve Sağlık Sorunları ile Mücadele", "İslam ülkelerinde Sağlık Yardımı Organizasyonları", "Müslüman Topluluklarda Sağlık Eğitimi ve Öğrenci Değişim Programları", "Sağlık Turizmi", "İslam Ülkelerinde Çevre Sağlığı", "Sağlıkta Güçbirliği" yer alıyor.




#"Dünya İslam Sağlık Örgütü"
#Dünya Müslüman Sağlık Toplulukları Kongresi"
#Sağlık-Der
8 years ago