|

Nar ve üzümden gelen şifa

Havaların soğumasıyla birlikte artan gribal hastalıklara üzüm ve nar suyu şifa oluyor.Hastalıkları önleme konusunda bağışıklık sisteminin vücudun en önemli sistemi olduğunu ifade eden Prof. Dr. Neriman İnanç, kış aylarında günde bir bardak nar ya da üzüm suyu içmenin bağışıklı sisteminin kuvvetlenmesinde faydalı olacağını bildirdi.

Yeni Şafak
10:27 - 4/01/2016 Pazartesi
Güncelleme: 10:07 - 4/01/2016 Pazartesi
Diğer

İçeriğinde yer alan birçok yararlı biyoaktif bileşen sayesinde kırmızı meyvelerin çok güçlü antioksidan özelliği olduğunu belirten uzmanlar, nar ve üzüm suyunun mutlaka tüketilmesi gerektiğini vurguluyor.Soğuk havalarla artan gribal hastalıklardan korunmak ve sağlıklı bir hayat sürmek için güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmak gerektiğini söyleyen uzmanlar nar ve üzüm suyunu bu faydalı özellikleri yüzünden herkesin tüketmesi gerektiğine dikkat çekiyor.



B vitamini ve potasyum içeriyor


Yapılan çalışmalarla narın mucizevî bir meyve olduğunu belirten Prof. Dr. Neriman İnanç, 100 ml., yarım bardak nar suyunun yetişkin bir insanın günlük C vitamini gereksiniminin yüzde 16'sını karşıladığını söyledi. Nar suyunda yoğun olarak B vitamini ve potasyum olduğuna da işaret eden İnanç, "Nar suyu özellikle içerdiği antioksidanlar sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiriyor" dedi.



Bitkisel süt : Üzüm


Üzüm suyunun ise A, B ve C vitaminleri, potasyum ve demir açısından oldukça zengin olduğunu belirten İnanç, "Halk arasında bitkisel süt olarak da bilinen üzüm suyunun faydaları saymakla bitmiyor. Kanda oksijen taşıyan hemoglobin hücrelerinin oluşumunda gerekli olan demir ve potasyum açısından zengin olan üzüm suyu, toksit maddelerin atılmasına yardımcı olur. Ayrıca bu özellikleri vücudu enfeksiyonlara karşı korur ve bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar" dedi

#nar
#üzüm
#nar suyu
#üzüm suyu
#şifa
8 yıl önce