|

Oytun Erbaş: Bu hükümet olmasaydı akademisyen olamazdım

TVNET canlı yayınında çarpıcı açıklamalar yapan Deneysel Tıp Uzmanı Doç. Dr. Oytun Erbaş, "Bana ‘pazarcıdan bilim adamı mı olur’ dediler. Halka anlaşılır şekilde açıklama yapıyorum, bu nedenle kıskanıyorlar. Biz Anadolu çocuğuyuz. Eğer bu hükümet olmasaydı bizim öğretim üyesi olma şansımız yoktu" dedi.

17:05 - 3/02/2022 Perşembe
Yeni Şafak
Doç. Dr. Oytun Erbaş
Doç. Dr. Oytun Erbaş

Deneysel Tıp Uzmanı Doç. Dr. Oytun Erbaş, TVNET ekranlarında yayınlanan Sert Sorular programında Taha Hüseyin Karagöz'ün konuğu oldu.

Çarpıcı açıklamalarda bulunan Erbaş, pragmatik şeyleri halka anlaşılır şekilde anlattığı için elit kesim tarafından eleştirildiğini ifade etti. Doç. Dr. Oytun Erbaş, mevcut hükümet sayesinde kendi çabalarıyla bir yerlere gelmeye çalışan çocukların öğretim üyesi olabildiğini belirtti.



Erbaş açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

"İnsanlar neyi eleştiriyor biliyor musun? Bu kadar pragmatik şeyleri halka anlatmam röpteşambırlı doktorların işine gelmiyor. Mesela bir laf söyler, ne dediği anlaşılmaz doktorun. Bu adam ne diyor. Halka anlaşılabilir şeyler söylüyor. Ondan zaten kıskançlık. Mesela bana 'Pazarcıdan bilim adamımı olur' demişlerdi. İşte ailesi varlıklı, iyi okullarda okumuş, dil bilen... Hep böyle marketing olan... Giyimi kuşamı iyi olan... Onlar farklı böyle çay tutuşu, kadeh kaldırışı.... Biz öyle değiliz. Biz Anadolu'dan gelmişiz bir şeyler yapmaya çalışan çocuklarız. Hep kendi emeğimizle bir yere gelmeye çalışan çocuklarız. O çocuklara hep dur dediler. Eğer bu hükümet olmasaydı bizim öğretim üyesi olma şansımız yoktu."




#Oytun Erbaş
#TVNET
#Sert Sorular
#Taha Hüseyin karagöz
2 yıl önce
default-profile-img