|

Ramazanda ağız ve diş bakımı

Diş Hekimi Muzaffer Demirdelen, oruç tutarken ağız ve diş bakımına her zamankinden daha fazla dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Dişlerdeki çürüklerin kötü kokuya neden olabileceğini söyleyen Demirdelen, spreyler ve gargaralarla bakteri oluşumunun engellenebileceğini ifade etti.

Yeni Şafak
16:31 - 2/06/2016 четверг
Güncelleme: 13:31 - 2/06/2016 четверг
IHA
Ramazan ayında açlıkla beraber ağız ve diş sağlığına daha fazla dikkat edilmesi gerekiyor.
Ramazan ayında açlıkla beraber ağız ve diş sağlığına daha fazla dikkat edilmesi gerekiyor.

Sahurdan ve iftardan sonra yapılacak diş ve ağız temizliğinin, mikrop ve bakterilerin üremesini büyük ölçüde azaltacağına dikkat çeken Diş Hekimi Muzaffer Demirdelen, oruçlu iken ağız kokusunu önlemenin en önemli yolunun ağız bakımından geçtiğini ifade etti. Çeşitli gargara ve spreylerin kullanılmasının da, ağızda bakteri oluşumu ve kötü koku oluşumunu engelleyeceğini belirten Muzaffer Demirdelen, bunun yanı sıra diş çürüklerinin de kokuya neden olabileceğini söyledi.



Ayrıca, dişlerin kıymetinin çürümeden önce bilinmesi gerektiğini de dile getiren Muzaffer Demirdelen, "Ağrı veya sızlama var ise dişlerimizde hastalık ilerlemeden küçük tedavilerle önlem almalıyız. Fakat sizi çok rahatsız etmeyen , dişte eksik ve İmplant düşünceniz var ise bu tedavi planlanırken Ramazan ayı dikkate alınmalıdır. Tedavisi uzun sürecek ve arada ek uygulamalar olacağı için, bu tip işlemlerin rahatsızlık vermiyor ise daha sonraya bırakılması düşünülebilir." diye konuştu.

#Muzaffer Demirdelen
8 лет назад