|

Sağlık Bakanlığı'ndan aşı uyarısı

Sağlık Bakanı Demircan, yeniden gündeme gelen aşı reddine ilişkin, "Aşıyı reddetmek sadece kişinin kendisini ilgilendiren bir husus değildir. Aşıyı reddetmek yanlış bir iştir" dedi.

Yeni Şafak
10:21 - 5/04/2018 Perşembe
Güncelleme: 13:33 - 5/04/2018 Perşembe
Diğer
Aşıyı reddetmek doğru bir şey değil.
Aşıyı reddetmek doğru bir şey değil.

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, aşıyı reddetmenin doğru bir şey olmadığını belirterek, tedbirler alınacağını söyledi.

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Kanser Daire Başkanlığı ile Ankara Onkoloji Eğitim Ve Araştırma Hastanesi iş birliğiyle düzenlenen Ulusal Kanser Haftası, Kanserde Güncel Konular ve Taramada Öne Çıkan İllerimiz Ödül Töreni'ne katıldı.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Demircan, son günlerde bazı ailelerin çocuklarına aşı yaptırmayı reddetmesi üzerine aşı reddinin tekrar gündeme geldiğinin hatırlatılması üzerine, "Aşıyı reddetmek yanlış bir şey. Aşıyı reddetmek sadece kişinin kendisini ilgilendiren bir husus değildir. Bu, çocuğun karşılaşacağı hastalıkları topluma tekrar bulaştırma ihtimali var. Dolayısıyla, aşı reddi konusunu bizim, medyanın, bilim çevrelerinin hep birlikte ele vererek, bu konuda toplumu bilinçlendirmemiz gerekiyor." diye konuştu.

Demircan, aşının önemine ilişkin farkındalık artırmaya yönelik çalışmalar yaptıklarını vurgulayarak, "Aşıyı reddetmek yanlıştır." dedi.


Gerekli tedbirler alındı

Bakan Demircan, Tekirdağ'da bir öğrencide menenjit tespit edildiğinin ve 31 öğrenciye de tedbir amaçlı tedavi uygulandığının anımsatılarak, genel sağlık durumlarının nasıl olduğunun sorulması üzerine ise son duruma ilişkin bilgilendirmenin basın açıklamasıyla duyurulacağını kaydetti.

Demircan, bu konuda gerekli tedbirlerin alındığını bildirdi.

Türkiye'de aşı yaptırma oranları düştü

Geçtiğimiz günlerde üniversitede okuyan yabancı uyruklu öğrencilerde kızamık vakasının ortaya çıkması sonucu aşının önemi tekrar gündeme geldi. Bunun üzerine harekete geçen Sağlık Bakanlı'ğı aşı ile ilgili tedbirlerin alınacağını açıkladı.

Yapılan araştırmalarda son yıllarda Türkiye'de kızamık, boğmaca gibi salgın hastalıkların aşısını yaptırma oranlarının düştüğü tespit edilmişti.

Hacettepe Üniversitesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan da geçtiğimiz günlerde kızamık, boğmaca gibi salgın hastalıkların aşı yaptırılmadığı takdirde tekrar salgın hale geleceğini açıklamış, Avrupa’daki şuanda kızamık salgınının Türkiye’ye çok yakın olduğunu ve ailelerin karşıt söylemlere inanmayıp, çocuklarını aşı yaptırmaları konusunda uyarmıştı.


#Aşı
#Kızamık
6 yıl önce