|

'Sağlık gönüllüsü' öğretmenler geliyor

Sağlık Bakanlığınca hayata geçirilen "Sağlık Dostu Okul Projesi"nde öğretmenlerin de yer alması planlanıyor. Okullarda "sağlık gönüllüsü öğretmenler" tarafından sınıf ve okul düzeyinde farkındalık yaratmak amacıyla, sağlıklı beslenme ve kötü alışkanlıklardan korunma konusunda kampanyalar düzenlenecek.

Yeni Şafak
11:19 - 20/04/2016 Çarşamba
AA

Koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı ile iş birliği yapılarak yürütülen Sağlık Dostu Okul Projesi ile okullarda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam koşullarının teşvik edilmesi, sağlıklı beslenme, obezitenin önlenmesi, hareketli yaşam konularında duyarlılığın arttırılması ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi hedefleniyor. Projenin bir ayağını da öğretmenler oluşturuyor.



Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu yaptığı açıklamada, "Okullarda sağlık temsilcilerimiz ve sağlık gönüllüsü öğretmenlerimiz olacak. Sınıf ve okul düzeyinde farkındalığı oluşturmak için sağlıklı beslenme ve kötü alışkanlıkların önlenmesi konusunda duyarlılıkla ilgili kampanyalarımızı oluşturacaklar." dedi.



İnsanların sağlıklı hayaller kurmasına vesile olmak hayalimiz


"Sağlıklı Yaşama Merhaba" araçlarını da Bursa'dan yola çıkardıklarını anlatan Müezzinoğlu, "150 sağlıklı yaşam aracı ile, insanımıza hasta olmadan sağlıklı beslenme, obezite, şeker rahatsızlığı, kalp rahatsızlığı gibi hastalıklarla mücadelede ne yapması gerekir, onları aktaracağız. Gezici sağlık araçlarıyla köylere, mahallelere, pazar alanlarına, vatandaşın yoğun olduğu bölgelere, okullara giderek sağlıklı yaşam kültürünü aşılayacağız." ifadesini kullandı.



AVM'lerin yürüyen merdivenlerini kapatıyorlar


Bakan Müezzinoğlu, 9 Nisan'da İstanbul'dan başlattıkları ve alışveriş merkezlerini kapsayan "Hareket Her Yerde" projesi ilgili de değerlendirmede de bulundu. Kampanya ile farkındalık oluşturmak adına, günün belirli saatlerinde alışveriş merkezlerinde yürüyen merdivenlerin ve asansörlerin kapatılarak merdivenlerin kullanılmasının teşvik edildiğini belirten Müezzinoğlu, "Alışveriş merkezlerinde günün belirli saatlerinde yürüyen merdivenlerin, asansörlerin çalışmadığı, merdivenlerin kullanıldığı bir kampanya başlattık. Sloganı 'Hareket Her Yerde'. Sinemalarda film aralarında bu süreçlerde 'Hareket Her Yerde' sloganı ile hareket yapan hocalarımız film arasında sahneye çıkarak izleyicilere hareketin her yerde olabileceği algısını yerleştirmek için bir eylem başlattık. Alışveriş merkezlerine de 'sağlık dostu' plaketi vereceğiz"



#Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu
#Sağlık
#Eğitim
#Milli Eğitim Bakanlığı
#Sağlık Bakanlığı
8 yıl önce