|

Hasta memnuniyetinde hedef yüzde yüz

Sağlıkta yeniden yapılanmaya ilişkin soruları yanıtlayan Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, yeniden yapılanmanın en geç 6 ay içerisinde tamamlanmış olacağını ve sağlık hizmetlerinde yerli ürünlere öncelik verileceğini söyledi. Demircan hasta memnuniyetinde oranını yüzde 75 olarak açıklarken, hedefin yüzde 100 olduğunu kaydetti.

Yeni Şafak
11:40 - 25/08/2017 Cuma
Güncelleme: 12:36 - 25/08/2017 Cuma
Yeni Şafak
​Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, sağlıkta yeni dönüşümle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
​Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, sağlıkta yeni dönüşümle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, gündeme ilişkin konuları değerlendirdi. Bakan Demircan, sağlıkta yeniden yapılanmaya gidildiğini belirterek yeni dönüşümle ilgili önemli bilgiler verdi.

Sağlık Bakanı Demircan, "Sağlıkta yeniden yapılanma en geç 6 ay içerisinde tamamlanmış olacak. Yeni dönemde daha verimli ve hızlı bir hizmet sağlayacağız. Tüm yetkiler Sağlık Müdürlüğü'nde toplanacak. Sağlıktaki çok başlılığı kaldırıyoruz. Üçlü yönetim yapısı tek elde toplanacak" dedi.


Sağlık ürünlerinde yerli üretime gidileceğinin altını çizen Bakan Demircan, sağlık hizmetlerinde yerli ürünlere öncelik verileceğini söyledi.

Göreve başlayamayanların hakları korunuyor

Demircan, "2016 Temmuz itibari ile olağanüstü bir dönemden geçiyoruz. Alımı yapılıp da göreve başlamayan arkadaşlarımız endişelenmesinler. Hakları korunarak, hukuk içerisinde taahhüt edildi. Sağlık meslek liselerinden mezun olmuş kardeşlerimiz var, ülkenin mali kaynakları ölçüsü içerisinde insan gücümüzü en verimli şekilde alacağız" diye konuştu.




Hasta memnuniyetinde hedef yüzde 100

Hedeflerinin hasta memnuniyetini çok yukarılara çekmek olduğunu vurgulayan Demircan,

Sağlık personelinin çalışma şartlarına da değinen Bakan Demircan "Personellerimizden isteyenler 72 yaşına kadar çalışabilecek" dedi.

Kurallara uyalım

Herkesin bayramını tebrik eden Sağlık Bakanı Demircan, şunları söyledi:

  • "Sağlık çalışanlarımızın bayramlarını tebrik ediyorum. 10 günlük tatilde seyahat çok olacak, çok dikkat etmeliyiz, kurallara uyalım. Belediyelerden kurban kesme konusunda hem yer hem de işin ehli konusunda yardımcı olmalarını istiyorum. Sağlık çalışanlarımız başta olmak üzere 80 milyon vatandaşımızın mültecilerimizin bayramlarını tebrik ediyorum."


#Sağlık Bakanı Ahmet Demircan
#Sağlık Bakanı
7 yıl önce