|

Sanatçılar sınırda

Hülya Koçyiğit, Yavuz Bingöl, Tamer Karadağlı, Erhan Yazıcıoğlu, Erhan Güleryüz, Mustafa Ceceli ve Zuhal Yalçın’ın da bulunduğu bir grup sanatçı Zeytin Dalı Harekatı’na destek vermek ve askerlerle buluşmak için Hatay’a geldi. Yavuz Bingöl, “İnsanlara moral vermek, şehitlerimizin ailelerini ziyaret etmek için buradayız” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/02/2018 Cuma
Güncelleme: 10:00 - 16/02/2018 Cuma
Yeni Şafak
Sanatçılar, Afrin sınırındaki bir tepeden "Sanatçı ve Mehmetçik el ele" diye bağırdı.
Sanatçılar, Afrin sınırındaki bir tepeden "Sanatçı ve Mehmetçik el ele" diye bağırdı.

Aralarında Hülya Koçyiğit, Yavuz Bingöl, Tamer Karadağlı, Erhan Yazıcıoğlu, Erhan Güleryüz, Mustafa Ceceli ve Zuhal Yalçın’ın bulunduğu bir grup sanatçı Zeytin Dalı Harekatı’na destek vermek için Hatay’a geldi. Sanatçı ve Mehmetçik El Ele, sloganıyla gerçekleşen programa katılan sanatçılar beraberlerindeki AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan ile Antakya’da bir otelde basın toplantısı düzenledi. Karacan, “Ben de gelmek istiyorum diyen” onlarca sanatçıyla önümüzdeki günlerde de sınır illerinde askerlerin yanında olmaya devam edeceklerini vurguladı.

DESTEK MESAJLARI

Sanatçılar, çoban Bekir Şanverdi'nin, askerlere moral olması için Afrin sınırındaki bir tepeye dizdiği taşları boyayarak resmettiği 150 metrekarelik Türk bayrağını inceledi. Şanverdi'nin resmi yapma öyküsünü dinleyen sanatçılar, Afrin sınırına karşı yan yana gelerek hep birlikte "Sanatçı ve Mehmetçik el ele" diye bağırdı. Tamer Karadağlı “Vatanın her karışı bizim. Bir tane Türkiye var. O da bizim vatanımız. Mehmetçiğimizin yanında olmak görevimiz” dedi. Yavuz Bingöl ise “İnsanlara moral vermek, şehitlerimizin ailelerini ziyaret etmek için buradayız” şeklinde konuştu. Mustafa Ceceli de askerlerin ve Hataylıların moral ve motivasyonlarını yükseltmek, yanlarında olduklarını göstermek istediklerini ifade etti. Sanatçı Erhan Güleryüz de Türkiye’deki 80 milyonun ve sanatçıların Mehmetçikle ele ele olduğunun altını çizdi. Toplantıya sanatçılar Volkan Severcan, Emre Kızılırmak, Zuhal Yalçın, Sefa Zengin, Deniz Oral da katıldı.

Şehit Fatma’ya karanfil bıraktılar

Sanatçılar, terör örgütü PYD/PKK’nın roketli saldırısında hayatını kaybeden lise öğrencisi Fatma Avlar’ın okulundaki sırasına karanfil bıraktı. Yavuz Bingöl, Tamer Karadağlı, Erhan Yazıcıoğlu, Erhan Güleryüz, Mustafa Ceceli, Zuhal Yalçın ve Sefa Sezgin'in bulunduğu sanatçılar Reyhanlı ilçesine giderek, şehit Avlar’ın okulu Tayfur Sökmen Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti. Sanatçılar sınıfta öğrencilerle bir süre sıralarda oturduktan sonra hatıra fotoğrafı çektirdi. Yoğun ilgiyle karşılaşan sanatçılar, sınıf pencerelerinden de okuldaki diğer öğrencilere el salladı.



#Sanatçı
#Afrin
#Hatay
#Mehmetçik
6 yıl önce