|

Şehir Hastanesi’nde 'Gebe Oteli' açıldı

Kahramanmaraş'ta Necip Fazıl Şehir Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Bölümü'nde hastaneye ulaşım zorluğu çeken hastalar için ''Gebe Oteli'' açıldı.

Yeni Şafak
16:03 - 5/12/2015 Cumartesi
Güncelleme: 14:04 - 5/12/2015 Cumartesi
IHA

Doğum gerçekleştikten sonra yeni doğan yoğun bakım ünitesinde tedavi gören bebeklerin anne sütünden mahrum kalmaması, anne ile bebek arasındaki duygusal bağın kopmaması amacıyla da anne otellerinin hizmet verdiği ifade edildi.



Necip Fazıl Şehir Hastanesi Başhekim Yardımcısı Mehmet Ceran, anne ve gebe otelinde 2 oda ve 8 yataktan oluştuğunu dile getirdi.



Ceran ''Burayı özellikle uzak köylerden gelip doğumu yaklaşmış veya doğum yapıp da bebeği tedavi edilen kadınlar için organize ettik. Daha önce özellikle kış aylarında gelen hamilelerin yaşadığı zorluklar nedeniyle böyle bir ihtiyaç doğdu. Biz de imkanlarımız dahilinde böyle bir otel yaptık. Hafif sancıları başlamış köyde veya uzakta yaşayan kadınlarımızı otelimizde misafir ediyoruz. Bu otelin hem anne, hem de bebek sağlığı açısından önemli olduğunu düşünüyoruz. Daha önceleri hastane bahçesinde kalanlar oluyordu. İşte sancısı başlayıp yollarda perişan kalıyordu. Ama şimdi neredeyse 5 yıldız konforunda hastanemizin otelinde ücretsiz konaklıyorlar. Hastalarımız da bu işten oldukça memnunlar. Biz de bu insanların bu şekilde faydalanıp mutlu olmalarından dolayı mutlu oluyoruz ''dedi.



Yeni doğum yapan ve bebeği kuvöze alınan Emine Sarıtaş, bebeğin 20 gün erken doğduğu için kuvöze alını belirterek, eve gidip gelme imkanının olmadığı için anne otelinde kaldığını aktardı.



Sarıtaş, ''Devletten Allah razı olsun. Burada çocuğuma emziriyorum. Önceden böyle bir hizmet yoktu. Şuanda kendi evimizdeymişiz gibi ücret ödemeden hizmet veriliyor ''ifadelerini kullandı.

#şehir hastanesi
#gebe oteli
#hamile oteli
8 yıl önce