|

Seyahat öncesi probiyotik takviyesi alın

Sık seyahat edenlere beslenme uyarısında bulunan uzmanlar, seyahat öncesi sindirim sisteminin düzenlemesi açısından mutlaka probiyotik takviyesi alınmasını öneriyor.

Yeni Şafak
12:28 - 7/11/2017 Tuesday
Güncelleme: 12:47 - 7/11/2017 Tuesday
IHA
Seyahatlerde sindirim sistemindeki olumsuz değişimleri önlemek için probiyotik takviyesi alın.
Seyahatlerde sindirim sistemindeki olumsuz değişimleri önlemek için probiyotik takviyesi alın.
Sık seyahat edenler için beslenme önerilerinde bulunan Uzman Diyetisyen Deniz Tığlı, seyahat öncesi mutlaka probiyotik takviyesi almaları gerektiğini söyledi.

Çok seyahat eden kişilerin düzensiz beslendiğini ifade eden Uzman Diyetisyen Deniz Tığlı, “Seyahatler esnasında uzun yol, hava değişimi sebebi ile vücudumuz bir takım tepkiler verebilir. İlk ve bireyi en rahatsız eden tepki ise sindirim, özellikle bağırsak sistemimizde oluşur. Seyahat sebebiyle vücutta gerçekleşen bu olumsuz değişimleri en aza indirgemek için bağırsaklara destek verilmeli. Bunu da en güzel şekilde probiyotik takviyesi ile sağlarız” dedi.
Bağışıklığı güçlendiriyor

Probiyotikten zengin yiyeceklere ise başta kefir, ev yapımı yoğurt ve turşu örneklerini veren Tığlı, “Günlük beslenmemizde probiyotikleri yani bağırsakta olması gereken faydalı bakterileri yeteri kadar alamayabiliyoruz. Eğer beslenmenizde yetersizlik de hissediyorsanız mutlaka takviye olarak da probiyotik kullanılıp desteklenmeli. Probiyotikler için sindirim sistemini çalıştırmanın yanı sıra bağışıklığı güçlendirici etkisi de bulunmaktadır” diye konuştu.

Tığlı, sık seyahat edenler için ödem oluşması sebebiyle seyahat günlerine yakın günlerde tuz ve sodyumu yüksek gıdaları sınırlamaya dikkat edilmesini önererek, seyahat günlerinde su tüketiminin yeterli miktarda olması gerektiğini vurguladı.

#Probiyotik
#Seyahat
#Sindirim sistemi
6 years ago