|

Sıcak havalarda ağız bakımına dikkat

Sıcak havalarda ağız ve diş bakımına dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Dentist Gürcan Gökdağoğlu, "Tüketilen içeceklerin çok soğuk olmamasına dikkat edin. Ayrıca sıcak gıda tüketimi sonrası dondurma gibi çok soğuk gıdaları tüketmeyin. Hassasiyet için üretilmiş özel diş macunlarını ve çok sert olmayan diş fırçalarını tercih edin" dedi.

Yeni Şafak
12:41 - 19/07/2017 Çarşamba
Güncelleme: 13:06 - 19/07/2017 Çarşamba
IHA
Yaz aylarında ağız bakımını ihmal etmemeli, hassasiyet için üretilmiş özel diş macunlarını çok sert olmayan diş fırçalarını tercih etmeliyiz.
Yaz aylarında ağız bakımını ihmal etmemeli, hassasiyet için üretilmiş özel diş macunlarını çok sert olmayan diş fırçalarını tercih etmeliyiz.
Dentist Gürcan Gökdağoğlu, sıcak havalarda ağız ve diş bakımına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Sıcak havalarda ağız bakımıyla ilgili vatandaşlara uyarılarda bulunan Dt. Gürcan Gökdağoğlu, ağız ve diş bakımının düzenli olarak yapılması gerektiğine dikkat çekti. Ağız hijyeninin çok önemli faktör olduğunu belirten Gürcan Gökdağoğlu, "Karbonhidrat bazlı yiyecek ve içecekler, dişlerde oluşmuş küçük problemleri telafisi zor sorunlar haline getirebilir. Özellikle yaz aylarında sıcak havanın etkisi ile birçoğumuz soğuk yiyecek ve içeceklere yöneliriz. Ama unutulmamalı ki dişerimiz ani ısı değişimlerinden olumsuz etkilenirler" dedi.
“Çok soğuk gıdaları tüketmemeliyiz”
Soğuk içecekler konusunda da uyarıda bulunan Gökdağoğlu, "Tüketilen içeceklerimizin çok soğuk olmamasına dikkat etmeliyiz. Ani değişim, dişlerin mine denilen koruyucu tabakasında çatlamalara ve deformasyona sebep olur. Bu travmalar diş hassasiyetine ve ağrıya neden olur. Ayrıca sıcak gıda tüketimi sonrası dondurma gibi çok soğuk gıdaları tüketmemeliyiz. Yaz aylarında ağız bakımımızı ihmal etmemeli, hassasiyet için üretilmiş özel diş macunlarını çok sert olmayan diş fırçalarını tercih etmeliyiz" diye konuştu.

Tansiyon hastalarına uyarı
Tansiyon hastalarının diş çekiminden sonra daha fazla dikkat etmesi gerektiğini kaydeden Gökdağoğlu, sıcakların en çok etki ettiği konunun diş çekimi sonrası meydana gelen kanamalar olduğunu vurgulayarak, tansiyon hastalarını bu konuda uyardı. Güneşli ve sıcak havaların hakim olduğu yaz mevsiminde diş çektiren vatandaşların daha dikkatli olması gerektiğinin altını çizen Gökdağoğlu, "Sıcağın etkisiyle diş çekimi sonrası kanamalar artabilir. Özellikle tansiyon hastaları diş çekimi sonrası güneşin altında durmamaları, sıcak ortamda bulunmamaları gerekiyor. Serin ortamlarda istirahat etmeleri gerekir. Bunun yanında çek yapılan bölgeye buz tatbiki uygulanmak kanamayı azaltacaktır" ifadelerini kullandı.

Kanamayı durduramayan vatandaşların tekrardan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine müracaat etmelerini isteyen Gökdağoğlu, kanamayı durduracak tedavilerin uygulanacağını söyledi. Kanamanın kan kaybı, tansiyon düşüklüğüne, bulantı ve halsizliğe neden olabileceğini belirten Gökdağoğlu, bu belirtilerin ortaya çıkmaması için uyarılara dikkat edilmesi gerektiğini kaydetti.
#Diş Sağlığı
#Ağız ve diş sağlığı
#Ağız bakımı
7 yıl önce