|

Sigarada kara paket uygulaması yok

Sigara satışlarında kara paket uygulamasının Türkiye’de de hayata geçirilmesi bekleniyordu. Konuyla ilgili “torba yasa” taslağı hazırlayan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kara paket uygulamasının gündemden çıkarıldığını açıkladı. Bakan Müezzinoğlu uygulamanın markanın yok sayılmasına neden olduğu için iptal edildiğini söyledi.

Yeni Şafak
12:06 - 19/04/2016 mardi
Güncelleme: 12:07 - 19/04/2016 mardi
AA
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, soruları yanıtladı.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, soruları yanıtladı.

Sağlık

Bakanlığı'nın hazırladığı "torba yasa" taslağında yer alan düzenlemeye göre sigaraların bundan sonra "tek tip paket" halinde satışa sunulacağı gündeme gelmişti. Konunun gündemden çıkarıldığını söyleyen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, uygulamanın ticaret hukukuna aykırı olduğunu ifade etti.



Tek tip paketin yalnızca Avustralya'da uygulandığını söyleyen Müezzinoğlu, "Uluslararası ticaret hukukunda davalık olunuyor. Çünkü, markayı yok hükmüne taşıyorsunuz. O nedenle, Bakanlar Kurulu'ndaki değerlendirmemizle, dünyada Avustralya'dan başka uygulayan ülke olmadığı için de gündemimizden çıkarttık" diye konuştu.

Sigara yasaklarının genişleyeceğini söyleyen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu üniversitelerde sigara satışıyla ilgili olarak "Üniversite kampüslerinde sigara satışını kaldırıyoruz. Kampüste sigara satışı olmayacak" dedi. Açık alanlara sigara yasağı geliyor İnce ve light sigara daha zararlı!

#SAĞLIK BAKANI MEHMET MÜEZZİNOĞLU
#sigara
#tütün
il y a 8 ans