|

Sınav öncesi nasıl beslenmeli?

Sınava girecek öğrenciler başta ceviz, fındık ve badem gibi kabuklu kuruyemişleri tüketmeli, kuru fasulye, mercimek, nohut, karnabahar ve brokoli gibi ürünlerden ise uzak durmalıdır.

Yeni Şafak
14:46 - 24/06/2018 Pazar
Güncelleme: 16:36 - 24/06/2018 Pazar
IHA
Sınava 1 hafta kala omega 3 besinlerden ara öğünler oluşturun, baklagillerden uzak durun.
Sınava 1 hafta kala omega 3 besinlerden ara öğünler oluşturun, baklagillerden uzak durun.
Beslenme ve Diyet Uzmanı Elanur Yılmaz, sınava girecek öğrencilere başta ceviz, fındık ve badem gibi kabuklu kuruyemişleri tüketmeleri tavsiyesinde bulunurken, kuru fasulye, mercimek, nohut, karnabahar ve brokoli gibi ürünlerden ise uzak durmalarını istedi.

Başarılı performans için beslenmenin çok önem taşıdığını belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Elanur Yılmaz, "Stres ile beraber peşinden gelenler beslenmede önemli etkenler sağlar. Çünkü yanlış yapılan beslenme karında ağrılara, kramplara, mide yanmalarına, baş dönmesi gibi semptomları beraberinde getirir. Sınava girecek çocukların ya da gençlerin sınava sayılı günler kala 3 ara 3 ana öğün şeklinde beslenmeleri gerekir. Bu 6 beslenme önerisi ile kan şekerini düzenleyerek, bu zamanda baş dönmesi, mide bulanması, strese bağlı mide ağrılarını en aza indirmiş olurlar" dedi.

Son bir hafta ara öğün yapın

Diyetisyen Yılmaz, "Son bir hafta süresinde ara öğün yapın. Ara öğünlerde omega 3 gıdalarından başta ceviz yanı sıra fındık, badem gibi kabuklu kuruyemişlerden tüketin. Bunların yanı sıra kuru ve yaş meyvelerden tüketin. Yalnız kabuklu yemişleri son günlere kadar yemediyseniz bundan sonra da yemeyin, çünkü bunların alerjik özelliği yüksektir. Özellikle sınav öncesi öğünlerde gaz yapıcı ürünlerden uzak durun. Gaz sancısı ve sınav stresi beraberinde iyi olmaz. Sınavdan 2 gün önce kuru baklagillerden kuru fasulye, mercimek nohut gibi ya da karnabahar, brokoli gibi ürünlerden uzak durun" diye konuştu.

#Sınav
#Sağlıklı beslenme
#Stres
#Öğrenci
6 yıl önce