|

Şişmanlık ve sigara içme takip edilecek

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, “Fazla kilo, şişmanlık, hareketsizlik, sigara içme gibi durumlar artık, Sağlık Bakanlığımızın birinci basamak hekimleri ve sistemi tarafından çok yakından takip edilecek” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/07/2017 Pazar
Güncelleme: 02:07 - 9/07/2017 Pazar
Yeni Şafak
Sağlık Bakanı Recep Akdağ
Sağlık Bakanı Recep Akdağ

Sağlıkta dönüşümün ikinci yarısı başlıyor. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, fazla kilo, hareketsizlik, sigara içme gibi durumların artık, Sağlık Bakanlığının birinci basamak hekimleri ve sistemi tarafından çok yakından takip edileceğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla sağlıkta dönüşümün ikinci döneminin, ikinci fazının stratejilerini çalıştıklarını dile getiren Bakan Akdağ, bunların çok yakın bir zamanda kamuoyuna takdim edileceğini bildirdi. Akdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

DÖNÜŞÜMDE HEDEF ŞAMPİYONLAR LİGİ

“Yeni dönemin farklı özellikleri var; birinci sağlık hizmetleri olan aile sağlık merkezlerini, aile hekimliklerimizi ciddi ölçüde geliştiriyoruz. Bu merkezlerimizi ‘sağlıklı hayat merkezleri’ dediğimiz yeni merkezler kurarak, bunlarla ilişkilendiriyoruz. Diyetisyenler, psikologlar, fizyoterapi uzmanları, egzersiz uzmanları, beden eğitim öğretmenleri, yetiştirilmiş hemşirelerle vatandaşlarımızdaki hastalık risk faktörlerini çok daha yakından takibe başlayacağız. Fazla kilo, şişmanlık, hareketsizlik, sigara içme gibi durumlar artık Sağlık Bakanlığımızın birinci basamak hekimleri ve sistemi tarafından çok yakından takip edilecek. Sağlık hizmetlerimiz, AK Parti döneminde süper lige çıkmıştır. 2017 ile başlayan 2023’e kadar devam edecek Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın ikinci döneminde süper ligin şampiyonluğuna oynayan bir takım olacağız. Hedefimiz budur.”

#Recep Akdağ
#Sağlık Bakanlığı
7 yıl önce