|

Sivilce ilacı canından ediyordu

Denizli'de 25 yaşındaki Fatma Özen sivilcelerinden kurtulmak için eczaneden aldığı ilacı 3 ay aralıksız kullanınca, karaciğer yetmezliği yaşadı. Genç kız, babasından nakille hayata tutundu.

Yeni Şafak
09:56 - 24/12/2018 Pazartesi
Güncelleme: 10:42 - 24/12/2018 Pazartesi
Diğer
Arşiv
Arşiv

Selçuk Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunu 25 yaşındaki Fatma Özen, ailesiyle birlikte Denizli'de yaşıyordu. Yüzünde çıkan sivilcelerden rahatsız olan Fatma Özen, doktorun verdiği jeli kullandı ama sorununa çare bulamayınca eczaneye giderek sivilce ilacı aldı.

3 ay boyunca ilaçları kullanan genç kız, mide bulantısı, iştahsızlık, baş dönmesi, halsizlik şikâyetleri yaşamaya başladı. Gözlerinde de sararma başlayınca hastaneye gitti. İlk tetkiklerde kullandığı ilaçlara bağlı olarak toksik hepatit geçirdiği belirlenen Özen, 50 gün hastane yatarak tedavi gördü.


Değerleri düşmeyince nakil kaçınılmaz oldu

Doktorlar, yoğun ilaç tedavisine rağmen karaciğer değerleri normal seviyeye düşmeyen genç kızın karaciğer nakil ameliyatı olması gerektiğini söyledi.

İstanbul'da yapılan tetkiklerden sonra Fatma Özen'e babası Mevlüt Özen'in karaciğer verebileceği belirlendi. Prof. Dr. Polat ve ekibinin gerçekleştirdiği operasyonla Mevlüt Özen'in karaciğerinden alınan bir parça kızına başarıyla nakledildi.

Sabah'ın haberine göre sivilce ilacı yüzünden karaciğerini kaybeden Fatma Özen'in nakil ameliyatını gerçekleştiren Prof. Dr. Polat, sivilce tedavilerinin bilinçsiz yapıldığında çok kötü sonuçlara yol açabildiğini vurgulayarak şöyle dedi:

#sivilce
#ilaç
5 yıl önce