|

Sivilcelerden bunları yaparak kurtulun

Estetik Koçu Didem Özkan, sivilcelerden kurtulmanın yollarını anlattı. Sivilcenin dünyanın her yerinde şikayet edilen bir hastalık olduğunu söyleyen Özkan, sivilce geçtikten sonra kalan izlerin tedavi edilmesinin hem zor hem de maliyetli olduğunu ifade etti.

Yeni Şafak
09:58 - 18/02/2016 Perşembe
Güncelleme: 08:04 - 18/02/2016 Perşembe
IHA

Sivilce

nin en çok yüz, sırt, göğüs ve omuzlarda görüldüğünü anlatan Estetik Koçu Didem Özkan, "Tedavi sonuçları hemen ortaya çıkmayan ve iyileşse bile tekrar eden bir hastalık olarak karşımıza çıkar. Bu nedenle sabır ve iyi bir takip süreci gerektirir. Sivilce problemi olan kişiler düzenli takip edilmez ve tedavilerine devam etmezlerse iyileşmeyen bir rahatsızlık izlenimi verir. Oysa sivilce, tedavi edilebilen ve kontrol altında tutulabilen bir deri hastalığıdır diye konuştu.



Ürünlerde yağsız olanlar tercih edilmeli


Didem Özkan, sivilceden korunmak için birkaç detaya dikkat etmenin hayatımızı daha rahatlatacağını belirterek şu önerilerde bulundu:"Yağ bazlı ürün fazla tercih edilmemelidir. Özellikle kullanılan krem, losyon, güneş koruyucu ve benzeri ürünler de yağsız (oil-free) ibaresine dikkat etmek faydalı olacaktır. Parlak göz farları, allık ve pudra mika içermektedir. Mika, yapısı itibariyle cilde parlaklık verir. Aynı zamanda cildi tahriş eden ve gözenekleri tıkayan bir mineraldir. Mika içermeyen, parıltılı olmayan mat ürünler tercih etmek büyük fark oluşturacaktır. Kullanılıyor olsa bile, gece yatmadan önce mutlaka temizlenmelidir. Yoğun göz kremleri ve yağlı göz makyajı temizleyiciler de göz çevrelerinde 'milia' adı verilen yağ kistlerine sebep olur. Bu nedenle daha çok jel ve köpük form temizleyiciler ve su bazlı göz kremleri tercih edilmelidir."



''Egzersiz sonrası mutlaka duş alınmalı''


Kullandığımız saç şekillendiricilerin yağ ve koruyucu madde içerdiğini anlatan Özkan, şunları söyledi: "Sivilce eğilimi olan kişiler, bu ürünleri dikkatli kullanmalıdır. Saç spreyi sıkarken cilt korunmalı, jöle ve jel şekillendiriciler kullanılırken de saç çizgisini geçmemek önemlidir. Zira bu durumda alında sivilcelenme şikayeti sıkça karşımıza çıkar. Dudak etrafında sivilcelenme şikayeti çok olanlar dudak parlatıcılardan ve parlak rujlardan uzak durmalı, daha çok mat ruj tercih etmelidir. Bir ürün ne kadar parlak olma özelliğine sahipse, o kadar çok gözenekleri tıkamaya yatkındır. Son olarak, egzersiz sırasında makyaj yapılmamalıdır. Saçlarda sprey, jöle, şekillendiriciler, ciltte ise, nemlendirici ürünler çok dikkatli kullanılmalıdır. Çünkü, bu ürünler terle birleştiğinde gözenekleri tıkayabilme riski fazladır. Egzersiz sonrasında, mutlaka duş alınıp gözeneklerin açık kalması sağlanmalıdır. Sivilce eğilimi olan kişilerde terlemek bile, başlı başına cildi tahriş etmeye ve sivilceye yol açabilir.

#Estetik Koçu Didem Özkan
#sivilce
#sivilce izi
8 yıl önce