|

Tek isteği yürüyebilmek

Antlaya'da oturan Tülay ve Enver Küçük çifti, kas erimesi hastalığı teşhisi konulan çocukları 15 yaşındaki Furkan Talha'nın daha iyi şartlarda yaşaması için destek bekliyor. 7 yıldır hastalığıyla mücadele eden Furkan Talha'nın ailesi bir aydır hastane bahçesinde kalıyor. Tedavisinin aylık 14 bin lira olduğunu söyleyen aile, Furkan için bu şartları sağlayamıyor.

Yeni Şafak
14:50 - 10/10/2016 Pazartesi
Güncelleme: 11:59 - 10/10/2016 Pazartesi
DHA
15 yaşındaki Furkan Talha makineye bağlı olarak nefes alabiliyor.
15 yaşındaki Furkan Talha makineye bağlı olarak nefes alabiliyor.

Küçük ailesinin 3 çocuğundan en küçüğü Furkan Talha, 1.5 yaşında yürümeye başladı. Yürümesinde sıkıntı gördükleri Furkan Talha'yı hastaneye götürdüklerinde doktorlar kalça çıkığı olduğunu söyleyip aileyi gönderdi. Yürümesindeki sıkıntının devam etmesi üzerine Furkan'a 4 yaşında kas erimesi teşhisi konuldu. 8 yaşına kadar yürüyen Furkan, okula başladığı yıl hastalığı dolayısıyla yürüyemez oldu.



Geçen ay öksürmeye başlayan Furkan, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde bir gün kaldıktan sonra taburcu edildi. Evinde fenalaşan Furkan'ın kalbi durdu. Baba Enver Küçük, kalp masajıyla Furkan'ı tekrar hayata döndürmeyi başardı. Akdeniz Üniversitesi'nde tedavi olmaya başlayan Furkan'ın ailesi de yaklaşık bir aydır hastane bahçesinde oğullarının iyileşmesi için çaresiz bekliyor.



Bir aydır hastane bahçesindeler


Furkan'ın güvenlik görevlisi olarak çalışan ablası 20 yaşındaki Çilem Küçük de kardeşini bir an olsun yalnız bırakmıyor. İşinden çıkar çıkmaz hastaneye gelen Çilem Küçük, 1 aydır hastane bahçesinde kaldıklarını söyledi. Abla Küçük, babasının kalp masajıyla tekrar hayata döndürdüğü Furkan'ın 20 gün yoğun bakımda kaldığını dile getirdi. Kardeşinin rahat nefes alabilmesi için boğazının altında delik açıldığını ifade eden Küçük, makineye bağlı olan kardeşine bu delikten oksijen verildiğini anlattı.



Makineye bağlı özel odada kalmalı


Çilem Küçük, "Doktorlar bu hastalığın henüz kesin çaresi bulunmadığını söylüyor. Ne yapabiliriz diye doktora sorduğumuzda ise daha dikkatli ve titiz bakılması gerektiğini söylediler. Makineye bağlı güzel bir odada yaşaması gerektiğini söylediler" diye konuştu.



Kardeşine daha iyi şartlar sağlamak istediklerini dile getiren Çilem Küçük, ancak maddi durumlarının iyi olmadığını söyledi. Kendisinin ve babasının asgari ücretle çalıştığını belirten Küçük, 1+1 bir dairede oturduklarını anlattı.


Abla Küçük, Furkan'ın özel bir yerde bakılması gerektiğini belirterek, Antalya'da sadece bir hastanede kardeşi gibi hastalara bakıldığını, bu hastanenin de aylık maliyetinin 14 bin lira olduğunu söyledi. Çilem Küçük, "Kardeşimin taburcu olmaması için dua ediyoruz. Çünkü eve çıkarsak kardeşim daha büyük sıkıntı yaşayacaktır. Evimiz 4'üncü katta ve asansörü yok. Doktorun söylediği şartlar bizim için pahalı. Bu hastalığa zengin hastalığı deniliyor" diye konuştu.



Rüyasında yürüdüğünü görüyor


7 yıldır yürüyemeyen Furkan, ailesinin desteğiyle okumayı öğrendi. Ailesine rüyalarında yürüdüğünü gördüğünü anlatan Furkan'ın hiç arkadaşı olmamış. Sosyal medyadan arkadaş edinmeye çalışan Furkan'a ailesi ileride bir gün tekrar yürüyeceğini anlatarak, hayata daha sıkı tutunmasını sağlamaya çalışıyor. Gözü yaşlı aile, Furkan için yardımseverlerin desteğini bekliyor.




#Furkan Talha Küçük
#Kalp masajı
#Kas erimesi
8 yıl önce