|

Türk bilim adamından önemli başarı

Türk Bilim Adamı, Avrupa’nın önde gelen tıp kuruluşunun Genel Sekreterliğine yeniden seçildi. Prof. Dr. Yılmaz, güçlü bir bölgesel organizasyon olan FEPS'in Genel Sekreterlik görevini 2018- 2022 yılları arasında yürütmeye devam edecek.

Yeni Şafak
14:05 - 16/09/2018 Sunday
Güncelleme: 14:18 - 16/09/2018 Sunday
Yeni Şafak
Prof. Dr. Bayram Yılmaz, FEPS Genel Sekreterliğine oybirliğiyle yeniden seçildi.
Prof. Dr. Bayram Yılmaz, FEPS Genel Sekreterliğine oybirliğiyle yeniden seçildi.

Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Başkanı ve Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) Genel Sekreteri Prof. Dr. Bayram Yılmaz, fizyoloji biliminin öncü uluslararası kuruluşlarından olan Avrupa Tıp Fizyoloji Dernekleri Federasyonu (FEPS) Genel Sekreterliğine oybirliğiyle yeniden seçildi. Prof. Dr. Yılmaz, güçlü bir bölgesel organizasyon olan FEPS'in Genel Sekreterlik görevini 2018- 2022 yılları arasında yürütmeye devam edecek.

Bu göreve seçilen ilk Türk bilim adamı

Aynı zamanda Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) Genel Sekreterlik görevini de yürüten Prof. Dr. Bayram Yılmaz, bu göreve seçilen ilk Türk bilim adamı. Dünya tıbbi fizyoloji camiasının saygın kurumlarından birisi olan Avrupa Tıp Fizyoloji Dernekleri Federasyonu (FEPS) 1991 yılında kurulmuş olup o tarihten beri Avrupa’daki tüm fizyoloji derneklerinin bir üst kuruluşu olarak faaliyet gösteriyor.

İkinci defa Genel Sekreter oldu

Almanya, İngiltere, Fransa, İtalya, Rusya, Avusturya, İsveç, Norveç, Danimarka, İsviçre, Belçika ve Hollanda gibi 34 ülkenin üye olduğu Federasyon seçimlerinde yeniden aday gösterilen Yılmaz, İngiltere'nin Londra şehrinde 15 Eylül 2018 tarihinde yapılan FEPS Genel Kurul toplantısında ikinci defa Genel Sekreter olmaya hak kazandı.

Uzmanlar, bu tip uluslararası bilimsel kuruluşlarda görev alan Türk bilim insanlarının sayıca az olmasından hareketle bu başarının hem onları teşvik ve uluslararası bilimsel dayanışma ve iş birliği hem de Ülke tanıtımı açısından oldukça önemli olduğunu belirtiyor.

#Prof. Dr. Bayram Yılmaz
#FEPS
#TÜSEB
#Genel sekreter
6 years ago