|

Ufkumuz barış

Komşuluğun öneminden yola çıkılarak hazırlanan “Bin Yıllık Komşumuz Ermeniler Bir Asırlık Mesele” isimli kitap, bir asırlık meselenin demokratikleşme sürecinde yeni yaklaşımları gözler önüne sererken, ufkumuzun dostluk ve barış olduğunu vurguluyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/05/2015 Pazar
Güncelleme: 23:05 - 2/05/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Türkiye'nin yüzyıllık Ermeni meselesi, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından hazırlanan bir kitapla ele alındı. Bin Yıllık Komşumuz Ermeniler Bir Asırlık Mesele adını taşıyan kitapta yüzyıl önce yaşananların acı hatıralar bıraktığı vurgulanarak, iki toplum arasındaki meselelerin ortak bir komisyonla aydınlatılması gerektiğine işaret ediliyor. Kitap, Türkiye'nin son dönemde Ermeni sorununa ilişkin yürüttüğü çözüm politikalarına da dikkat çekiyor.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “Bugünün dünyasında tarihten husumet çıkarmak ve yeni kavgalar üretmek kabul edilebilir olmadığı gibi ortak geleceğimizin inşası bakımından hiçbir şekilde yararlı da değildir” ifadeleri ile aralanan kitapta, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun “Ufkumuz dostluk ve barıştır” sözleri de yer alıyor.



DOSTLUK ELİ UZATIYORUZ


Kitap tarihimizdeki dostluk ilişkilerine yönümüzü çevirirken, Osmanlı Devleti'nde Ermeni kökenli bakanlar ve Meclis-i Mebusan'da Ermeni kökenli milletvekillerine değiniyor. Demokratikleşme sürecinde Türkiye'nin Ermenilere yönelik yeni yaklaşımlarına ışık tutan kitapta, 2002'den günümüze kadar yaşananlara da yer veriliyor.


#Ermeni meselesi
#Osmanlı Devleti
#Bin Yıllık Komşumuz Ermeniler Bir Asırlık Mesele
9 yıl önce