|

Uyumun anahtarını bulabiliriz

Yönetici ve işletme koçu İlker Canbulut’un yazdığı Uyum Anahtarı isimli kitap, yaşamın döngülerden kurtulmak isteyenler için İkigai, Karma, Zen gibi birbirinden farklı düşünceleri örnekler üzerinden anlatıyor.

Yeni Şafak
04:00 - 17/03/2019 Pazar
Güncelleme: 11:27 - 16/03/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Yaşamla uyumun anahtarını nasıl bulabiliriz? Uyum Anahtarı isimli kitap bunun için farklı yollar sunuyor okuruna. Bu kitabının yazarı yönetici ve işletme koçu İlker Canbulut, hayat boyu sorduğu soruların kendisini yüzyıllardır bir dantel gibi örülen yaşam felsefelerine götürdüğünü söylüyor. Tecrübeleri nihayetinde de Çekim Yasası, İkigai, Karma, Zen gibi düşüncelerin aslında aynı lambadan çıkan ışıklar gibi olduğunu anlamış Canbulut.

TEŞHİS VE TEDAVİ AMAÇLI DEĞİL

Yazar kitapta önce bu tür yaşam felsefelerinin bölümler halinde, anlaşılır bir üslupla anlatıyor Canbulut. Bu noktada vurguladığı ise kitaptaki bilgilerin eğitim amaçlı olduğu ve sağlık problemine yönelik tanı, teşhis ve tedavi amaçlı olmadığı. Canbulut okuruna bu ekollerin ana hatlarıyla ne olduğu ve etkili iletişimde nasıl kullanıldığını izah edip, tecrübe paylaşımında bulunarak düzenlediği metinler sunuyor. Yani mutlu, başarılı bir yaşam için duygulara ve insan ilişkilerine yaklaşımını sunuyor. İkinci bölümde ise konuyu derinleştirerek bilimsel açılardan yaklaşarak mutluluğa giden ylda bazı psikolojik ekollerin konuya yaklaşımını değerlendiriyor. Üçüncü bölümde ise dünyanın dört bir yanında birbirinden bağımsız olarak doğup gelişen yaşam sanatları ile psikoloji uzmanlarının benzer bakış açıların, ortak dili, denge arayışı ve yine insan ilişkilerin odağında ortaya konuluyor. Denge yoluna ulaştıran beş adımlık güzergâhı ortaya koyarak konuyu izah ediyor.


PRATİK BİLGİLER VAR

Canbulut okuruyla değişim yolculuğu içinde uygulanabilecek pratik bilgiler paylaşılıyor. Kitabın içeriğinde verilen öyküler ise tamamen gerçek. Sadece isimler, şehirler ve özel bilgiler değiştirilmiş. Bu birebir gerçek örnekler okurun konuya daha net ve anlaşılır biçimde görebilmesini de sağlıyor.

GÜZERGÂH ÇİZEBİLİR

Yazara göre Uyum Anahtarı kitabı, hep aynı şeyleri yaşadığını ve âdeta bir akıntıya kapıldığını düşünenlere gönderilen bir ‘sal’ vazifesi görebilir. Yani yaşamında tekrarlayan döngülere kapıldığını hissedenlere fayda yaratmak için kaleme alındı. Şimdikinden daha mutlu ve başarılı bir resmin hayalini kuranlar,bu resme nasıl ulaşacağını bilmeyenler, akıntının güçlü dalgalarına karşı koymak isteyenler, mutlu ve başarılı olan; amaçları bu durumun sürekliliğini sağlamak olanlar Uyum Anahtarı’nda kendileri için bir güzergâh çizebilir.

#uyum anahtarı
5 yıl önce