|

Yaklaşık 3 bin engelli öğretmen ataması yapıldı

Dün katıldığı programda öğretmen atamalarıyla ilgili konuşan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 2003'ten beri 2 bin 705 engelli ataması yapıldığını söyledi.

Yeni Şafak
12:12 - 11/02/2016 Perşembe
Güncelleme: 10:17 - 11/02/2016 Perşembe
IHA

“2003 yılından bugüne kadar 2 bin 705 engelli öğretmen ataması yaptık” diyen Bakan Avcı, “Son 3 yılda da müracaat eden bütün engelli öğretmen adaylarının atamasını yaptık. Mesela 100 tane kontenjan açılıyor, biz 150 tane aldık. Onların da kendi puan sistemleri var, yani 'ben engelliyim, beni açıktan alın' olmuyor. Bir sınava giriyorlar, onların da puanları var, bu puanlar üzerinden son 3 yılda müracaat eden adaylarımızın hepsini görevlendirdik” ifadelerini kullandı.



Milli Eğitim Bakanlığı'nın en büyük kamu kuruluşu olduğunu vurgulayan Avcı, ayrıca hafızası çok güçlü, kurumsal kimliği çok gelişmiş bir kurum olduklarının altını çizdi. Bakan Avcı, program sırasında izleyicilerden çok fazla soru geldiğinin hatırlatılması üzerine, öğretmen adaylarının atama ve yerleştirme üzerine merak ettikleri soruların cevaplarını Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinden alabileceklerini söyledi.



#Milli Eğitim Bakanlığı
#Nabi Avcı
#engelli öğretmen
#atama
8 yıl önce