|

Yorgunluğu ortadan kaldırıyor

Yoğun iş temposu, hayatın hızına yetişmek, hastalıklar, sinir, stres derken bütün enerjinizi istemeden de olsa tüketiyorsunuz. Bu durum da yorgunluğa yol açıyor. Beslenmenize dikkat ederek bu durumun üstesinden gelebilirsiniz.

Yeni Şafak
14:05 - 17/02/2015 Salı
Güncelleme: 12:06 - 17/02/2015 Salı
IHA

Bunun için enerji veren ayrıca demir ve C vitamini açısından zengin besinlerin tüketilmesi gerekiyor. Uzman diyetisyen Nilay Keçeci, yorgunluktan dert yananlar için besin önerilerinde bulundu. Bu besinleri tüketin Dyt. Keçeci, "Kırmızı pancar, turp, muz, kivi, kayısı, elma, üzüm, nar gibi meyveler ile maydanoz, lahana, kereviz, bezelye, havuç, patates, enginar, mantar, soğan, sarımsak gibi sebzeler ve ay çekirdeği, karaciğer, yeşil çay yorgunluğu giderir. Yeşil yapraklı sebzelerden özellikle ıspanak, yeşil sivri biber, roka ve tereden faydalanabilirler. Posa içeriği yüksek baklagiller tüketilebilir. Ara öğünde bir porsiyon meyve size enerji verebilir. Süt ve süt ürünleri de bu konuda etkili gıdalar arasındadır. Bir kase yoğurtla yenebilecek bir porsiyon meyve, çilekli süt ya da çilekli bir yoğurdu bir ara öğünde almamız yorgunlukla baş etmemize yardımcı olacaktır" şeklinde konuştu.



Halsizlik sürecinde ise şerbetli tatlılardan ve yağda kızartmalardan uzak durulması gerektiğini söyleyen Dyt. Keçeci, "Kavurmalardan, katı yağ, kuyruk yağı ve iç yağlardan, hamur işleri ve poğaça, böreklerden uzak durun" dedi.
#yorgunluk
#muzun faydası
#Uzman diyetisyen Nilay Keçeci
#C vitamini
9 yıl önce