|

Sarıoğlan Cumhurbaşkanlığı 2. Tur Seçim Sonucu: Kayseri Sarıoğlan'da Kim Kazandı?

2023 Kayseri Sarıoğlan 2. tur cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları belli oluyor. 28 Mayıs Pazar günü oy verme işlemi bitmesiyle Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçim sonucu YSK tarafından açıklanacak. Saat 17.00’de oy verme işlemi bitmesiyle birlikte 18.00’de YSK tarafından sandık verilerini paylaşıyor olacak. Peki İç Anadolu Kayseri Sarıoğlan ilçesinde seçim sonuçları Cumhurbaşkanı adayları Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun Kayseri Sarıoğlan oy oranları yenisafak.com seçim sayfasından canlı olarak yayınlanacak.

11:34 - 28/05/2023 Pazar
Güncelleme: 11:35 - 28/05/2023 Pazar
Yeni Şafak
Kayseri Sarıoğlan Seçim Sonucu 2023
Kayseri Sarıoğlan Seçim Sonucu 2023
Kayseri Sarıoğlan
Cumhurbaşkanı Seçimi nedeniyle sorgulanıyor. 64 Milyon seçmen vatandaşlık görevini yerine getirerek sandık başına gitti. Oy sayımının ardından sonuçlar anlık olarak öğrenilmekte. Türkiye’de il il
ve Yeni Şafak seçim sayfasında yer alacak. Kayseri Sarıoğlan
Erdoğan ve Kılıçdaroğlu oy oranlarına sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kayseri Sarıoğlan Seçim Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

14 Mayıs 2023 Pazar günü oy verme işlemi saat 08.00'de başlayıp saat 17.00'de sona erecek. Seçim günü bütün yayınlar, saat 21.00’den sonra serbest olacak, ancak YSK tarafından gerek görülmesi halinde saat 21.00’den önce de yayınların serbest bırakılmasına karar verilebilecek.

Oy Nasıl Kullanılır?

Sandığa gitmeden önce nerede oy kullanacağınızı öğrenin.

Üzerinde T.C. kimlik numarası olan kimlik belgenizi yanınızda bulundurun.

Cep telefonuyla kabine girmeyin.

Oy pusulasına mühür dışında işaret koymayın.

Pusulalarınızı tek zarfa koyun.

Oy kullandıktan sona imza atmayı unutmayın.

Seçimde kimler oy kullanamaz?

18 yaşı doldurmayan kişiler,

Mahkeme kararı ile kesinleştirilmiş şekilde kısıtı buluna kişiler,

Silah altındaki kıta çavuşları, onbaşı ve erleri oy kullanması yasaktır. Bazı durumlarda çeşitli nedenlerle izin alıp evinde olan silah altındaki kişiler de oy kullanamaz.

Asker olmak için askeri okullarda eğitim alan öğrenciler,

Ceza infaz kurumlarında bulunan hüküm giymiş kişiler de oy kullanamaz.

Hangi durumlarda oylar geçersiz sayılır?

Oy pusulalarında yırtık, işaret veya yazı olmamasına dikkat edilecek. “TERCİH” veya “EVET” mührü dışında, pusulanın herhangi bir yerine imza atılması veya işaret konulması halinde oy geçersiz sayılacak. Oy pusulalarından başka, zarfa hiçbir şey konulmayacak, aksi halde kullanılan oy geçersiz olacak.

“EVET” ya da “TERCİH” mührü basılmayan, birden fazla ittifaka, aynı ittifakta yer almayan parti veya adaya mühür basılması halinde de oylar geçersiz sayılacak.

24 Haziran 2018 yurtdışı seçim sonuçları

24 Haziran seçimlerinde 6 aday cumhurbaşkanlığı için yarıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yurt dışı oyların yüzde 59,4’ü alarak önemli bir avantaj sağladı. Muharrem İnce ise yüzde 25,8’de kaldı. Selahattin Demirtaş yurt dışı oyların yüzde 11,1’i alırken Meral Akşener yüzde 3 oy alabildi. Temel Karamollaoğlu yüzde 0,6’da, Doğu Perinçek ise yüzde 0,2’de kaldı.

Tüm sandık sonuç tutanakları kimlere veriliyor?

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri ile ilgili hazırlıkları tamamladıklarını, her türlü güvenlik tedbirini aldıklarını bildirdi. Seçimin temel belgesinin sandık sonuç tutanağı olduğuna işaret eden Ahmet Yener, sandık kurullarında siyası partili üyelerin de bulunduğunu, tutanakların tüm sandık kurulu üyelerince ıslak imza altına alındığını vurguladı.

Kayseri Sarıoğlan ilçesi hakkında genel bilgiler

Kayseri'nin ilçelerinden biri olan Sarıoğlan, tarihi ve doğal güzellikleriyle dikkat çeken bir yerleşim yeridir. İl merkezine yaklaşık 30 km uzaklıkta bulunan Sarıoğlan, coğrafi konumuyla da önemli bir konuma sahiptir.

Sarıoğlan ilçesi, Kayseri'nin tarihi geçmişinde önemli bir yere sahiptir. İlçenin tarihi, Roma İmparatorluğu dönemine kadar uzanmaktadır. Roma İmparatorluğu döneminde bugünkü Sarıoğlan sınırları içindeki bölge, önemli bir ticaret merkeziydi. İpek Yolu güzergahında yer alan bölge, ticaretin yanı sıra askeri açıdan da önemli bir konuma sahipti. İslam döneminde bölge, Abbasi Halifeliği'nin hakimiyetine girmiştir. Selçuklu döneminde de bölgenin önemi devam etmiş, bu dönemde de önemli bir ticaret merkezi olarak anılmıştır.

Sarıoğlan ilçesi, Kayseri'nin güneybatısında yer almaktadır. İlçenin yüzölçümü 953 km²'dir. İlçe genelinde dağlık alanlar hakimdir. İlçenin doğusunda Aladağlar, batısında ise Hasan Dağı yer almaktadır. İlçe sınırları içinde ayrıca Göksu Nehri de yer almaktadır. Mahalleler

  • Sarıoğlan ilçesi, toplam 21 mahalleden oluşmaktadır. Bu mahalleler şu şekildedir: Akbaş, Akçalı, Akköy, Asarcık, Belen, Büyükkayacık, Çaltı, Çevreli, Düzköy, Elagözü, Karakışla, Kavak, Kılıçlı, Kiremitli, Kozluk, Küçükkayacık, Malaklar, Mezit, Ortaköy, Sarıoğlan Merkez ve Üzümlü.

Sarıoğlan ilçesi, son yıllarda hızlı bir nüfus artışı yaşamaktadır. 2000 yılında 16.311 olan nüfus, 2019 yılında 25.249'a yükselmiştir. İlçe nüfusunun %50,5'i erkek, %49,5'i ise kadınlardan oluşmaktadır. İlçe merkezi, nüfus yoğunluğunun en fazla olduğu yerlerden biridir.


#seçim 2023
#Sarıoğlan seçim sonuçları
#Kayseri Sarıoğlan seçim sonuçları
#2023 Sarıoğlan cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları
1 yıl önce