|

Talas Cumhurbaşkanlığı 2. Tur Seçim Sonucu: Erdoğan, Kılıçdaroğlu oy oranı

2023 Kayseri Talas 2. tur cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları belli oluyor. 28 Mayıs Pazar günü oy verme işlemi bitmesiyle Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçim sonucu YSK tarafından açıklanacak. Saat 17.00’de oy verme işlemi bitmesiyle birlikte 18.00’de YSK tarafından sandık verilerini paylaşıyor olacak. Talas 14 Mayıs seçimlerinde Erdoğan % 53.7, Kılıçdaroğlu % 35.4 oranında oy almıştı. Peki İç Anadolu Kayseri Talas ilçesinde seçim sonuçları Cumhurbaşkanı adayları Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun Kayseri Talas oy oranları yenisafak.com seçim sayfasından canlı olarak yayınlanacak.

11:49 - 28/05/2023 Pazar
Güncelleme: 11:49 - 28/05/2023 Pazar
Yeni Şafak
Talas 2. tur seçim sonuçlar
Talas 2. tur seçim sonuçlar
Kayseri Talas
Cumhurbaşkanı Seçimi nedeniyle sorgulanıyor. 64 Milyon seçmen vatandaşlık görevini yerine getirerek sandık başına gitti. Oy sayımının ardından sonuçlar anlık olarak öğrenilmekte. Türkiye’de il il
ve Yeni Şafak seçim sayfasında yer alacak. Kayseri
Erdoğan ve Kılıçdaroğlu oy oranlarına sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kayseri Talas Seçim Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

14 Mayıs 2023 Pazar günü oy verme işlemi saat 08.00'de başlayıp saat 17.00'de sona erecek. Seçim günü bütün yayınlar, saat 21.00’den sonra serbest olacak, ancak YSK tarafından gerek görülmesi halinde saat 21.00’den önce de yayınların serbest bırakılmasına karar verilebilecek.

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, seçimlerin şu ana kadar sıkıntısız bir şekilde devam ettiğini, seçimlerin 14 Mayıs'taki seçimlere göre sonuçların daha erkenden sonuçlanabileceğini kaydetti. Yener seçim yasağının erkenden kaldırılıp kaldırılmaması için ise kurulun kararı sonrası karar verileceğini ifade etti.

Oy Nasıl Kullanılır?

  1. Sandığa gitmeden önce nerede oy kullanacağınızı öğrenin.
  2. Üzerinde T.C. kimlik numarası olan kimlik belgenizi yanınızda bulundurun.
  3. Cep telefonuyla kabine girmeyin.
  4. Oy pusulasına mühür dışında işaret koymayın.
  5. Pusulalarınızı tek zarfa koyun.
  6. Oy kullandıktan sona imza atmayı unutmayın.

Seçimde kimler oy kullanamaz?

18 yaşı doldurmayan kişiler,

Mahkeme kararı ile kesinleştirilmiş şekilde kısıtı buluna kişiler,

Silah altındaki kıta çavuşları, onbaşı ve erleri oy kullanması yasaktır. Bazı durumlarda çeşitli nedenlerle izin alıp evinde olan silah altındaki kişiler de oy kullanamaz.

Asker olmak için askeri okullarda eğitim alan öğrenciler,

Ceza infaz kurumlarında bulunan hüküm giymiş kişiler de oy kullanamaz.

Hangi durumlarda oylar geçersiz sayılır?

Oy pusulalarında yırtık, işaret veya yazı olmamasına dikkat edilecek. “TERCİH” veya “EVET” mührü dışında, pusulanın herhangi bir yerine imza atılması veya işaret konulması halinde oy geçersiz sayılacak. Oy pusulalarından başka, zarfa hiçbir şey konulmayacak, aksi halde kullanılan oy geçersiz olacak.

“EVET” ya da “TERCİH” mührü basılmayan, birden fazla ittifaka, aynı ittifakta yer almayan parti veya adaya mühür basılması halinde de oylar geçersiz sayılacak.

Seçmen sorgulama nasıl yapılır?

Seçmen kütüğüne kayıtlı olup olmadığınızı, kayıtlı iseniz hangi adres ile kayıtlı olduğunuzu Seçmen Sorgulama portalının "Yurt İçi Seçmen Sorgulama" bölümünden, mobil cihazınıza indireceğiniz “Seçmen Sorgulama” uygulamasından veya e-Devlet kapısından ya da YSK çağrı merkezinden(4449 975) öğrenebilirsiniz.

Oy kullanırken seçmen kağıdına yanında bulundurmak şart mı?

Seçmenin nerede oy kullanacağını gösteren seçmen bilgi kağıdının getirilmesi zorunlu değil. Seçmen bilgi kağıdı gelmeyenler, nerede, hangi sandıkta oy kullanacağını YSK’nın internet sitesinden de öğrenip oyunu kullanabilecek.

Seçim barajı yüzde kaç?

Seçim yasasında değişiklik yapan 7393 sayılı Kanunun 2. maddesine göre, ittifakta yer alan partilerin ayrı ayrı yüzde 7'yi geçmesi gerekmiyor. İttifakın aldığı oy toplamı genel baraj olan yüzde 7'yi geçtiğinde ittifak içindeki tüm partiler barajı geçmiş sayılacak.

Seçim nedir?

Seçim, kendilerine memuriyet, temsil yetkisi veya bir vekalet verilecek, kanuni şartlara uygun kişilerin, bir kısım veya bütün vatandaşlar tarafından tercih ve tespit edilmesi işlemi. Toplu bir iradenin birden fazla aday arasında tercihte bulunması.

Seçim görevi nedir?

Seçimlerin başlamasından bitimine kadar, seçimin düzen içinde yönetimi ve dürüstlüğüyle ilgili bütün işlemleri yapmak veya yaptırmak, seçim süresince ve seçimden sonra seçim konularıyla ilgili bütün yolsuzlukları, şikâyet ve itirazları incelemek ve kesin olarak karara bağlamak.

Seçim barajı yüzde kaç?

Türkiye’de 12 Eylül 1980 askerî darbesinden sonra seçim barajı (10 Haziran 1983 tarihli 2839 sayılı kanunla) %10 seviyesine yükseltilmiştir. Seçimlerde yüzde 10 olarak uygulanan ülke seçim barajı 31 Mart 2022 tarihinde yüzde 7'ye indirilmiştir.

Kayseri Talas ilçesi hakkında genel bilgiler

Kayseri'nin önemli ilçelerinden biri olan Talas, tarihi ve kültürel dokusu ile dikkat çekmektedir. Talas ilçesi, Kayseri'nin güneybatısında yer almaktadır. İl merkezine 10 km uzaklıkta olan ilçenin toplam yüzölçümü 301 km²'dir.

Tarihi açıdan bakıldığında, Talas'ın antik dönemlere dayanan bir geçmişi bulunmaktadır. İlçe, Hititler, Persler, Romalılar, Bizanslılar ve Selçuklular gibi pek çok uygarlığın egemenliği altında kalmıştır. Talas'ın tarihi dokusunu oluşturan önemli yapılar arasında Kayseri Kalesi, Etnografya Müzesi, Ali Dağı ve Ulu Camii bulunmaktadır.

  • Talas ilçesi, 44 mahalleden oluşmaktadır. İlçenin merkezinde yer alan mahalleler arasında Bahçelievler, Güneş, Güzelköy, Kocasinan, Zafer, Yeşilhisar, Fevzi Çakmak, Mevlana, Osmanlı, Küçüksaraç, Hacılar ve Şehit Ömer Halisdemir bulunmaktadır.

Talas'ın güncel nüfusu 2021 yılı itibariyle yaklaşık 226.000'dir. İlçe, hem ticaret hem de turizm açısından önemli bir merkez konumundadır. Talas'ta birçok fabrika, atölye ve işletme faaliyet göstermektedir. Ayrıca ilçede çeşitli etkinlikler, fuarlar ve festivaller düzenlenmektedir.


#seçim 2023
#Talas seçim sonuçları
#Kayseri Talas seçim sonuçları
#2023 Talas cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları
1 yıl önce