|

Sağlık Bakanlığı 20 Eylül koronavirüs tablosunu açıkladı: Ağır hasta sayısı yine arttı

Sağlık Bakanlığının Koronavirüs Bilgilendirme Sayfası'ndaki veriler güncellendi ve 19 Eylül koronavirüs tablosu açıklandı. Sağlık Bakanlığı son 24 saatte 61 kişinin hayatını kaybettiğini, 1519 kişiye ise koronavirüs tanısı konduğunu açıkladı. Ağır hasta sayısındaki artış devam ederken artış hızı azaldı. İşte en güncel koronavirüs verileri.

19:00 - 20/09/2020 Pazar
Güncelleme: 19:31 - 20/09/2020 Pazar
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu, "covid19.saglik.gov.tr" adresinden paylaşıldı.
, Sağlık Bakanlığı son 24 saatte 61 kişinin hayatını kaybettiğini, 1519 kişiye ise koronavirüs tanısı konduğunu açıkladı.

Bugün toplam 95 bin 321 test yapılırken, bin 519 yeni vaka tanısı konuldu. Toplam vaka sayısı 302 bin 867 oldu. Bugün iyileşen bin 116 kişiyle birlikte toplam iyileşen toplam hasta sayısı 266 bin 117’ye yükseldi. Toplam hastalarda zatürre oranının yüzde 7 toplam ağır hasta sayısının ise bin 456 olduğu açıklandı.

Bakan Koca'dan ağır hasta uyarısı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'da güncel koronavirüs verilerini paylaşırken "Bugün ağır hasta sayımız 1.456’ya ulaştı. Artış hızı yavaşlamış olsa da bu sayı azalmadan huzurlu olamayız. Birlikte mücadele virüsü yenecek en önemli güç. Sağlık çalışanlarımıza vefa göstergemiz tedbirde güç birliğidir." ifadelerini kullandı.



Salgından çıkışın umudu Kovid-19 aşısı için çalışmalar sonuca yaklaşıyor

Dünyada yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı bağışıklık sağlamayı amaçlayan aşı çalışmalarında tünelin ucu göründü.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre, dünya çapında 8 aşı adayı klinik denemelerin nihai safhası durumundaki 3'üncü aşamada insanlar üzerinde test edilirken 1 aşı adayı 3'üncü aşama denemelere başlamak üzere izin aldı.

Üçüncü aşamadaki aşı adaylarından 5’inin acil kullanımına onay verildi. Bunlardan ABD’de ve İngiltere’de denenen 2’sinin testlerinin ekim sonunda tamamlanarak yaygın şekilde kullanılması hedefleniyor. Diğer yandan Çin ve Rus hükümetleri tarafından acil kullanımına izin verilen 3 aşı adayının ise klinik deneme programı dışında, sağlık çalışanları ve kamu görevlileri üzerinde uygulanmaya başladığı bildiriliyor



Türkiye'den 8 aşı adayı klinik öncesi safhada

DSÖ kayıtlarına göre, klinik deneme aşamasındaki aşılar dışında dünyada 146 aşı adayı da klinik öncesi değerlendirme aşamasında bulunuyor.

Bunlar arasında Türkiye'den Ege Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi ile Acıbadem Labmed Sağlık Hizmetleri AŞ, Ankara Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Bezmialem Vakıf Üniversitesi ve Ortadoğu Teknik Üniversitesinin aşı çalışmaları yer alıyor.


#Sağlık Bakanlığı
#koronavirüs
4 yıl önce