|

ABD'nin Vuhan'ı New York’ta bilanço ağır: Vakaların yüzde ellisi orada bulunuyor

Kovid-19 salgını dünyayı sarsmaya devam ediyor. Dünya genelindeki vakalar 1 milyon 420 bini aşmışken, ABD’de salgının merkezi olan New York’ta bilanço her geçen gün ağırlaşıyor. ABD’den sonra en çok vakanın görüldüğü İspanya’da ise vaka ve kayıplarda dört günlük düşüş sonrası yeniden yükseliş görüldü.

Haber Merkezi
04:00 - 8/04/2020 Çarşamba
Güncelleme: 00:35 - 8/04/2020 Çarşamba
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

ABD’yi vuran yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının merkez üssü haline gelen New York’ta bilanço her geçen gün ağırlaşıyor. Başta New York eyaleti Valisi Andrew Cuomo ve New York kenti Belediye Başkanı Bill de Blasio olmak üzere yetkililer, henüz en kötü günlerin atlatılmadığı uyarısında bulunuyor. ABD’nin Vuhan’ı olarak da adlandırılan New York, ABD içinde teyit edilen vaka ve ölü sayısı bakımından açık ara önde gidiyor.

YÜZDE ELLİSİ NEW YORK’TA

Mart ayı başından beri her gün katlanarak artan salgın, Worldometer internet sitesinin verilerine göre şu ana kadar New York’ta 4 bin 758 cana mal oldu. Eyalet genelinde de yaklaşık 73 bini sadece 8,6 milyon nüfuslu New York merkezinde olmak üzere toplam 138 bin vaka bulunuyor. New York’taki vaka sayısı ülke genelindeki 390 binden fazla vakanın yaklaşık üçte birine tekabül ederken, ABD’deki toplam 12 bin 474 can kaybının da neredeyse yüzde 50’si bu eyalette gerçekleşti.

İSPANYA’DA VAKALAR DÜŞÜYOR

ABD’den sonra en çok vakanın görüldüğü İspanya’da ise, son 4 gündür Kovid-19 kaynaklı günlük ölüm ve vaka artışlarındaki düşüş tekrar yükselişe geçti. İspanya’da önceki gün 637 olarak açıklanan Kovid-19 kaynaklı ölü sayısı dün 556 olarak verildi. Bu rakamla ülkede salgından dolayı hayatını kaybedenlerin sayısı 13 bin 987’ye yükseldi. Diğer yandan vaka sayısı ise 3 bin 836 artışla toplamda 140 bin 511 oldu. İspanya’da bir gün önceki vaka artışı 5 bin 29 idi. Rusya’daki vaka sayılarının ise hızla arttığı bildirildi. Ülkede, son 24 saatte Kovid-19 vaka sayısının 1154 kişi daha artarak 7 bin 497’ye yükseldiği, salgının 81 bölgede görüldüğü açıklandı.

AVRUPA’DA KISITLAMALAR ESNİYOR
  • Öte yandan Avrupa’da genel olarak görülen gerileme üzerine bazı ülkeler, Kovid-19 kısıtlamalarını esnetiyor. Avusturya’nın 14 Nisan’dan itibaren restoranların önemli bir kısmının faaliyetlerine devam edeceklerini açıklamasından sonra Danimarka da anaokulları ve ilkokulları 15 Nisan’da açacağını duyurdu. Çekya hükümeti de bazı kısıtlamaları kademeli olarak kaldırmaya başladı. Ülkede bisiklet tamirhaneleri ve yapı marketleri kapılarını yeniden açtı. Yakın temas gerektirmeyen golf ve tenis gibi sportif faaliyetler de yapılabilecek.
#ABD
#New York
#Koronavirüs
4 yıl önce