|

Bakan Pakdemirli açıkladı: Aşı için hayvanlar üzerinde çalışmalara başlıyoruz

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, koronavirüe karşı aşı çalışmaları hakkında heyecanlandıran açıklamalarda bulundu. Hayvanlar üzerindeki çalışmalara başlanacağını belirten Pakdemirli, "Anti-serumu hayvanlara vermeye hazırız. Hayvanlar üzerinde çalışmalar başlıyor. Eylül ayına kadar devam edecek. Covid-19 virüsünün kalıntılarını araştırma yönünden çalışmaları yapıyoruz. Dünyada birçok ülkenin önündeyiz" ifadelerini kullandı.

11:23 - 15/05/2020 الجمعة
Güncelleme: 12:18 - 15/05/2020 الجمعة
Diğer
Foto/arşiv
Foto/arşiv
Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle birçok ülkeden bilim insanları hastalığa çare bulmak için gece gündüz çalışmalarını sürdürüyor. Türkiye de bu çalışmalarına hız verdi. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "
Kovid-19 aşısı için anti serum çalışmaları başladı. Önümüzdeki hafta bunu hayvanlara vermeye başlayacağız. Heyecan verici gelişmeleri paylaşacağız
" dedi.

"Seferber olduk"

Aşı çalışmaları için hem veteriner hekimlerin hem de doktorların çalıştığını belirten Bakan Pakdemirli, "Hayvan az da olsa bir hastalık geliştirecek, biz de antikorları alarak kan ve diğer unsurlardan arındırarak antikoru almış olacağız. Bu çalışma eylüle kadar sürmüş olacak. İlerideki aşı çalışmalarına da örnek olacak bir çalışma" ifadelerini kullandı.


"Marketlerden örnek alıyoruz"

Marketlerden sürüntü dokusu alarak araştırmaları sürdürdüğünü ifade eden Pakdemirli, "
Covid-19'un kalıntıları üstünde araştırmalarımız var. Tamamlayıcı tıp açısından da çeşitli bitkisel yağların Covid-19'a karşı etkinliğine ilişkin bir çalışma yapıyoruz. Türk topraklarında yetişen bitkilerle biz bu virüsün tedavisinde bir fayda sağlayabilir mi sorusuna yönelik çalışmalar sürüyor" dedi.
  • Bakan Pakdemirli şöyle devam etti: "Her türlü gayret ve çaba, hükûmetimiz, çalışanlarımız, kamu kurumları tarafından yürütülmektedir. Dünyada birçok ülkenin önündeyiz"

#bakan pakdemirli
#aşı
#koronavirüs
#deneme
٪d سنوات قبل