|

'Evde kal' dedikçe çıkıyorlar: Kahvehaneye kumar baskını

İstanbul Balat'ta ihbar üzerine bir kahvehaneye baskın düzenleyen polis ekipleri, 15 kişiyi kumar oynarken yakaladı. Koranavirüs salgını nedeniyle kapalı olması gereken kahvehane sahibine "Kumar oynatmak" ve "Bulaşıcı hastalıklara ilişkin alınan tedbirlere uymamak" suçlamasıyla işlem yapıldı. Haklarında idari yaptıran başlatılan kumarbazlara ise Kaymakamlık tarafından 750 ile 3 bin 180'şer lira arasında ceza kesileceği öğrenildi.

11:17 - 5/04/2020 Pazar
Güncelleme: 16:44 - 5/04/2020 Pazar
DHA
Kahvedeki herkese tek tek ceza kesildi.
Kahvedeki herkese tek tek ceza kesildi.
Fatih, Balat Mahallesi, Ayan Caddesi üzerinde bir kahvehanede gece yarısından sonra kumar oynandığı ihbarını alan Ahlak ve Kumar Büro Amirliğine bağlı ekipler harekete geçti. Gece yarısı kahvehaneye yapılan baskında
Koranavirüs salgını nedeniyle kapalı olması gereken mekanda 15 kişi kumar oynarken yakalandı. Kahvehanede yapılan incelemede çok sayıda iskambil kağıdı ve baskın sırasında masaların üzerinde bulunan kumar parası olduğu değerlendirilen 830 lira ele geçirildi.
Kahvehanenin sabaha kadar açık olduğu tespit edildi.





Ceza kesilecek

Polis ekipleri içende kumar oynayanlar hakkında 1593 sayılı umumi Hıfzasıhha Kanunu'nun 282. maddesi ve kumar oynamak suçlarından idari yaptırım kararı uyguladı. Bu kişilere kaymakamlık tarafından 750 ile 3 bin 180'şer lira aralığında ceza kesileceği öğrenildi.


#kahvehane
#baskın
#kumar
#tedbir
#koronavirüs
#salgın
#evde kal
#sosyal izolasyon
4 yıl önce