|

Koranayı yendi 2 oğlunu kaybetti: Acı haberi kimse veremedi

Kovid-19’a yakalanan oğlu Kemal Polat’ı (61) kaybettikten sonra hastalanan 83 yaşındaki Ayşe Polat virüsü yenerek iyileşti. Ancak Polat taburcu olurken yoğun bakımda tedavi gören diğer oğlu İbrahim Polat (57) vefat etti. Cenazesi dün defnedilirken de annesine haber verilmedi. Ayşe Polat, oğlunun hala hastanede olduğunu sanıyor.

Haber Merkezi
04:00 - 9/04/2020 Perşembe
Güncelleme: 22:32 - 8/04/2020 Çarşamba
Yeni Şafak
Ayşe Polat
Ayşe Polat

Oğlu Kemal Polat’ı (61) koronavirüsten kaybettikten sonra aynı hastalığa yakalanan ve 20 günlük tedaviyle virüsü yenen Ayşe Polat (83), alkışlarla hastaneden taburcu edildi. Ancak yaşlı kadının diğer oğlu İbrahim Polat’ın (57) bu sürede koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Bir evladının acısına katlanmaya çalışan kadına acı haber verilemedi. Yaşlı kadın hala yoğun bakımda olduğunu bildiği diğer oğlu için dua ediyor.


‘OĞLUMA GÖTÜRÜN BENİ’ DEDİM

Antalya’da Manavgat Devlet Hastanesi’ndeki tedavisinin ardından taburcu edilen Polat, bina girişinde kızı, torunları ve kardeşi tarafından alkışlarla ve sevinç gözyaşlarıyla karşılandı. Polat, kendisine sarılmak isteyenlere, “Sarılmak da ağlamak da yok. Güçlü olacağız, bunun üstesinden birlikte geleceğiz” dedi. Eşini 17 yıl önce zatürreeden kaybeden 5 çocuk annesi Polat, yaklaşık bir ay önce İstanbul’dayken oğlunun taksisiyle soğuk algınlığı şikayetiyle hastaneye gittiğini ve bir daha onu göremediğini söyledi. Antalya’nın Akseki ilçesine vefat eden görümcesinin cenazesine geldiğini anlatan Polat, bir süre sonra iştah kaybı ve kusma şikayetiyle Akseki Devlet Hastanesi’ne götürüldüğünü dile getirdi. Tahlillerin ardından evine gönderildiğine değinen Polat, kısa süre sonra oğlu Kemal’in ölüm haberini aldığını kaydetti. Evladının cenazesini beklerken eve ambulans geldiğini aktaran Polat, “Kovid-19 test sonucum pozitif çıkınca ambulansla beni Manavgat’a götürdüler. ‘Oğluma götürün beni’ dedim ancak üç gün sonra kendime geldim” dedi.

SİGARADAN ÖLDÜ SEBEBİ VİRÜS OLDU

Polat, hastanede doktorların kendisine çok iyi baktığını belirterek, şöyle konuştu: “Bana çok emek verdiler, Allah bin kere razı olsun doktorlarımızdan. Nasıl hasta olduğumu hiç anlamadım. Oğlum da terziydi, hiçbir şeyi yoktu, işine gider gelirdi, hiç yurt dışına çıkmadı ama torunum havalimanında çalışıyordu. Benim oğlum sigaradan öldü, sigara içiyorlardı, kalplerinde pil takılıydı. Sebebi virüs oldu. Sigara içenlerde virüs daha etkili oluyor.” Kaybettiği oğlunu çok özlediğini vurgulayan Polat, kızının evinden dışarı çıkmayacağını, torunlarına, yakınlarına kesinlikle sarılmayacağını ifade etti. Polat, gözyaşlarıyla “Bu virüsten kurtulmak için rica ediyorum Türkiyem evde kalın” dedi.

İYİLEŞTİKTEN SONRA SÖYLEYECEKLER
  • Ayşe Polat bu açıklamaları sırasında İstanbul’daki bir hastanede yoğun bakımda tedavi gören oğlu İbrahim Polat’ı da kaybetti. 61 yaşındaki Polat’ın cenazesinin dün toprağa verildiği bildirildi. Ayşe Polat’a iyileştikten sonra acı haberin verileceği, bunun için evladının vefatının gizlendiği ifade edildi.


#Sigara
#Ayşe Polat
#Koronavirüs
#Antalya
4 yıl önce