|

Keşke aşıyı ertelemeseydik

Aşı oranı düşük iller arasında yer alan Bingöl’de vaka sayıları gittikçe artıyor. Yoğun bakıma düşenler ise pişman. Hastalığa yakalanan Şerif Akcan, "Aşı olmadım diye çok pişman oldum. Bugün olurum, yarın olurum diye diye bir türlü aşı olamadım sonra bu hale geldim işte. Zor günler yaşadım, ölümden döndüm." ifadelerini kullandı. Yoğun bakımda tedavi gören bir başka hasta Aydın Çiftçi ise, "Tembelliğimden aşı olmadım. Aşı olmamamın bir nedeni yok. Şimdi de acısını çekiyorum. Ölüm korkusunu yaşadım. Nefes alamıyordum." şeklinde konuştu.

Haber Merkezi
02:00 - 9/08/2021 Pazartesi
Güncelleme: 02:05 - 9/08/2021 Pazartesi
Yeni Şafak
Şerif Akcan
Şerif Akcan

Son bir haftada Kovid-19 vaka sayısı en çok artan, en az bir doz aşı yaptıranların oranı en düşük iller arasında yer alan Bingöl’de, aşı olmayı ihmal ettikleri için hastalığı ağır geçiren vakalar arasında 33 yaşındaki Şerif Akcan ve 43 yaşındaki Aydın Çiftçi de yer alıyor. Akcan ve Çiftçi, yaşadığı sıkıntıları ve aşı olmadıkları için duydukları pişmanlığı anlattı.

ÖLÜMDEN DÖNDÜM

Kurban Bayramı’nın birinci günü Kovid-19’a yakalandığını öğrendiğini söyleyen Şerif Akcan, “Yaklaşık 17 gündür hastanedeyim, bunun 8 günü yoğun bakımda geçti. Aşı olsaydım belki bu hale gelmezdim. Yoğun bakımda çok zor günler yaşadım, resmen ölümden döndüm. Aşı olmayan herkes aşı olsun. Aşı olmadım diye çok pişman oldum. Bugün olurum, yarın olurum diye diye bir türlü aşı olamadım, sonra bu hale geldim işte” dedi. Aydın Çiftçi de 10 gün yoğun bakımda tedavi gördüğünü belirtti. Herkese aşı olmasını tavsiye eden Çiftçi, “Tembelliğimden aşı olmadım. Aşı olmamamın bir nedeni yok. Bugün, yarın derken aşı olmadım. Şimdi de acısını çekiyorum. Ölüm korkusunu yaşadım” diye konuştu.


#Koronavirüs
#Şerif Akcan
#Aydın Çiftçi
#Aşı
3 yıl önce