Polisler yine çileden çıktı: Daha önce 3 kez fazla yolcu taşımaktan ceza yedi yeniden yakalandı

11:03, 15/05/2020, Cuma
IHA
Polisler yine çileden çıktı: Daha önce 3 kez fazla yolcu taşımaktan ceza yedi yeniden yakalandı
Dolu minibüslerdeki fazla yolcular ücretleri iade edilip indirilerek başka arabalar nakil edildi.

İstanbul'da Küçükçekmece ve Esenyurt polisi sosyal mesafe kuralını hiçe sayan minibüs sürücülerine yönelik takibini sürdürüyor. Küçükçekmece polisi, uygulama noktalarını WhatsApp grupları üzerinden bir birine bildiren minibüsçülere yönelik gezici uygulamayı devreye sokarken Esenyurt’ta tıklım tıklım minibüsler polisi adeta çileden çıkardı. Daha önce 3 kez fazla yolcu taşımaktan ceza yiyen minibüs sürücü pişmanım demesine rağmen ceza yemekten kurtulamadı.

Yeni tip koronavirüs sürecinde yayınlanan genelge ile toplu taşıma araçlarının kapasitenin yarısı kadar yolcu alması kararlaştırıldı. Kısıtlama ve cezalara rağmen uslanmayan şoförler vatandaşların sağlıklarını hiçe sayarak araçlara fazla sayıda yolcu almaya devam ediyor.

Küçükçekmece ilçe polisi ile Esenyurt ilçe trafik polisleri İçişleri Bakanlığının Kovid-19’la mücadele kapsamında, toplu taşıma araçlarında yolcu sayısının yarıya indirilmesi ve araçlarda yolcuların güvenli mesafede oturmasına ilişkin genelgesi doğrultusunda trafik denetimlerini sürdürdü.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/05/15/10/58/resized_78d05-1c5739e9a016960_01.jpg

WhatsApp gruplarına karşın gezici uygulama

Küçükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amirliği ve Önleyici Hizmet Büro Amirliği ekipleri minibüs şoförlerinin WhatsApp uygulaması üzerinden denetim noktalarını birbirlerine bildirmelerine karşın ilçe genelinde gezici uygulama başlattı. Uygulama yerine sürekli yer değiştirerek ve sokak aralarına girerek uygulama yapan polis ekipleri bu şekilde uygulamadan kaçmak isteyen minibüs şoförlerine de göz açtırmadı.

Bir minibüsten 28 yolcu

Küçükçekmece’de ilçenin birçok noktasında uygulama yapan ekipler bu sabah durdukları bir minibüs içerisinden tam 28 yolcu indirdi. İnsan sağlığının hiçe sayıldığı minibüsteki yolcuları tek tek sayarak aşağıya indiren ekipler minibüs şoförüne Hıfzıssıhha Kanuna uymamaktan 3180 ve fazla yolcu taşımaktan 104 lira cezai işlem uygulandı.

Polisi görünce yolcuları indirmek istedi

Bir minibüs şoförü ise uygulama yapan polis ekiplerini görünce uygulama noktasına gelmeden yolcuları indirmek istedi ama polis ekiplerinden kaçamadı. Minibüsten indirilen yolcuları durduran ve araç içerisinde bulunan yolcuları sayan polis ekipleri minibüs içerisinde kapasiteden fazla yolcu taşındığını tespit ederek minibüs şoförüne idari para cezası uyguladı.

Esenyurt’ta polis adeta çileden çıktı

Esenyurt hattında çalışan minibüslere denetim yapan trafik polisleri gördükleri manzara karşısında ise çileden çıktı. Tıka basa dolan minibüsleri gören polis ekipleri
“Yazık günah değil mi vatandaşa?”
diye tepki gösterdi. Uygulama esnasında daha önce 3 kere taşıması gerekenden fazla yolcu taşıdığı için ceza yiyen sürücü yine aracında fazla yolcu ile yakalandı. 3 bin 180 lira idari para cezası yiyen sürücü “pişmanım” dedi. Dolu minibüslerdeki fazla yolcular ücretleri iade edilip indirilerek başka arabalar nakil edildi.
Başlıklar :PolisCezaYolcu
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026