|

Mutasyona uğrayan koronavirüs üç ülkede daha görüldü: Türkiye uçuşları askıya aldı

Mutasyona uğrayan koronavirüsün İngiltere haricinde Hollanda, Danimarka ve Avusturya'da da tespit edildiği ortaya çıktı. Sağlık Bakanı Koca, İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika'dan ülkemize olan uçuşlarda geçici durdurma kararı alındığını açıkladı. Dış basında yer alan haberlere göre koronavirüsün mutasyona uğramasıyla birlikte bilim adamlarının alarm durumuna geçtiği kaydedildi. Mutasyona uğramış yeni virüsün bulaşma hızının ise öncekine göre yüzde 70 daha fazla olduğu belirtildi. Türk Hava Yolları (THY) CEO'su Bilal Ekşi ise bilet konusunda acele edilmemesi gerektiğini, hiç bir yolcunun mağdur edilmeyeceğini söyledi.

23:54 - 20/12/2020 Pazar
Güncelleme: 00:50 - 21/12/2020 Pazartesi
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Dünya Sağlık Örgütü'nden (WHO) yapılan açıklamada, mutasyona uğrayan koronavirüsün İngiltere'nin haricinde Hollanda, Danimarka ve Avusturya'da da tespit edildiği belirtildi.

  • WHO'nun Avrupa'da görev yapan önemli isimlerinden Catherine Smallwood, İngiltere'de görülen mutasyona uğramış aynı tür koronavirüse Danimarka'da dokuz vakada, Avusturya ve Hollanda'da ise birer vakada rastlandığını açıkladı.

TÜRKİYE'YE UÇUŞLAR ASKIYA ALINDI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının koordinasyonu ile tedbiren; İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika'dan ülkemize olan uçuşlarda geçici durdurma kararı alındığını açıkladı.

  • BULAŞ HIZI ÖNCEKİNE GÖRE YÜZDE 70 DAHA FAZLA!
  • Financial Times'ın haberine göre yeni virüsün ortaya çıkmasıyla birlikte bilim adamları alarm durumuna geçti. Yeni virüsün
    bulaşma hızının
    ise öncekine göre
    yüzde 70 daha fazla
    olduğu belirtildi.

YOLCULARIMIZ BİLET İŞLEMLERİ KONUSUNDA MAĞDUR EDİLMEYECEKTİR

Türk Hava Yolları Başkan Yardımcısı ve CEO'su Bilal Ekşi bilet konusunda acele edilmemesi gerektiğini kaydetti. Ekşi Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Sağlık Bakanlığımızın İngiltere, Danimarka, Hollanda, Güney Afrika'dan uçuşların durdurulması kararına istinaden, hiç bir yolcumuzun bilet işlemleri konusunda acele etmemesini rica ederiz. Hiç bir yolcumuz bilet işlemleri konusunda mağdur edilmeyecektir." ifadelerini kullandı.

HALA YOLDA OLAN UÇUŞLAR İÇİN TÜM YOLCULARA TEST YAPILACAK

Sağlık Bakanı Koca, İngiltere kaynaklı mutasyon riski üzerine alınan tedbirler kapsamında halen yolda olan uçuşlar için tüm yolculara test yapılacağını ve karantina kuralları uygulanacağını açıkladı. Tedbirlerin tam koordinasyonla yürütülmekte olduğunu da bildirdi.

İNGİLİZLER LONDRA'DAN KAÇIYOR!

Binlerce yolcu Noel tatili için tren istasyonlarına akın etti. Mutasyona uğrayan koronavirüs haberinin yayılmasıyla birlikte Londralılar şehirden ayrılmaya başladı. Tren istasyonları ağzına kadar doldu. Seferler durma noktasına geldi. St. Pancras Tren İstasyonu'nda yaşanan kalabalık kameralara böyle yansıdı.




#Koroanvirüs
#Salgın
#Pandemi
3 yıl önce