|

Taziye evleri virüsü yaydı

Koronavirüs, Türkiye’de yeniden korkutucu boyutlara ulaşıyor. Vakaların artmasında en büyük etken taziye ve düğünler oldu. Tedbirler uygulanmayınca vakalar da fırladı.

Aybike Eroğlu
01:00 - 8/08/2020 Cumartesi
Güncelleme: 21:45 - 7/08/2020 Cuma
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Salgının başından bu yana İstanbul ve İzmir en çok vakanın görüldüğü illerdendi. Özellikle havaların ısınmasıyla birlikte sahil şeridine akın eden vatandaşlar, maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarını adeta hiçe saydı.

İstanbul’da vatandaşlar Adalar başta olmak üzere sahil kıyılarına akın ederken, İzmir plajları da kalabalıktan nasibini aldı. Plajlarda sosyal mesafe kuralları yok sayılırken, vatandaşlar maske de takmadı. Başkent Ankara da yine vakaların en çok arttığı illerden biri olarak dikkat çekiyor. Kalabalık nüfusuyla dikkat çeken bu 3 şehirde kalabalık toplu taşıma araçları virüsün yayılmasına davetiye çıkarıyor.



Mardin, Diyarbakır, Gaziantep, Adıyaman, Şanlıurfa ve Siirt gibi şehirler de virüs yayılımı açısından dikkat çekiyor. Düğün sezonunun açılmasıyla birlikte bu şehirlerdeki kalabalık daha da artarken, vatandaşların sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına dikkat etmediği belirtiliyor. Bu kentlerde özellikle taziyeler aracılığıyla virüsün yayıldığı ifade ediliyor. Gaziantep’te ise toplu organizasyonların virüsün yayılmasına neden olduğu belirtiliyor.

#Koronavirüs
#Taziye
#Türkiye
4 yıl önce