|

Türkiye'nin 1 Kasım koronavirüs tablosu açıklandı: Bakan Koca önemli sonucu paylaşarak uyardı

Sağlık Bakanlığı'nın sitesindeki Koronavirüs Bilgilendirme Sayfası'nda 1 Kasım koronavirüs tablosu yayınlandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, tabloyu paylaştığı sosyal medya hesabından aşıyla sağlanan önemli sonucu duyurdu. Bakan Koca, "Artık hızlı tırmanışlar ve pikler görmüyoruz. Dramatik seyir yerine stabil, kontrolü kolay bir seyir var." dedi. İşte 1 Kasım koronavirüs günlük vaka ve ölü sayıları...

20:10 - 1/11/2021 Pazartesi
Güncelleme: 20:40 - 1/11/2021 Pazartesi
Yeni Şafak
(Arşiv)
(Arşiv)

Sağlık Bakanlığınca Günlük Koronavirüs Tablosu, "covid19.saglik.gov.tr" adresinden paylaşıldı.

  • Tabloya göre son 24 saatte
    217
    kişi
    koronavirüsten hayatını kaybetti,
    29 bin 678
    kişinin
    ise koronavirüs testi pozitif çıktı.

18 yaş üstü nüfusta ikinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 78,55, birinci doz aşı yapılanların oranı yüzde 89,31 olarak kayıtlara geçti.

Türkiye'de bugüne kadar uygulanan aşı miktarı 116 milyon 486 bin 234 doza yükseldi.

18 yaş üstünde en az iki doz aşı yaptıranların oranının en yüksek olduğu 10 il Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Osmaniye, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Edirne ve Zonguldak oldu.

En az iki doz aşı uygulananların oranının en düşük olduğu iller ise Şanlıurfa, Batman, Diyarbakır, Siirt, Muş, Mardin, Bingöl, Bitlis, Ağrı ve Bayburt olarak sıralandı.


  • Tabloyu Twitter hesabından paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Kimileri aşıdan beklenen sonucun alınamadığı kanısında. İkinci doz aşı oranı %75’i geçtiği halde vaka sayıları 30 bini aşabiliyor. Oysa aşıyla sağlanan önemli bir sonuç var. Artık hızlı tırmanışlar ve pikler görmüyoruz. Dramatik seyir yerine stabil, kontrolü kolay bir seyir var." ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz 7 günün koronavirüs verileri













#Sağlık Bakanlığı
#Koronavirüs
#Fahrettin Koca
#Günlük Vaka Tablosu
#1 Kasım
2 yıl önce