|

Yoğun bakımdaki genç hastaların yüzde 100’ü aşısız

Koronavirüs vakalarında korkutan artış sürerken, hastanelerde genç hastaların sayısı da yükseliyor. Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Prof. Ayşe Özcan, “Yoğun bakımda yatan genç hastaların yüzde 100’ü aşısız. Neden aşısız olduklarını sorduğumuzda da hiçbirinin net bir cevabı yok. ‘Olumsuz şeyler duyduk’, ‘Komşu öyle dedi’, diyorlar” diye konuştu.

00:00 - 7/08/2021 Cumartesi
Güncelleme: 06:16 - 7/08/2021 Cumartesi
Yeni Şafak
Prof. Dr. Ayşe Özcan, yoğun bakımda tedavi gören hastaların yaş ortalamasının giderek düştüğünü belirtti.
Prof. Dr. Ayşe Özcan, yoğun bakımda tedavi gören hastaların yaş ortalamasının giderek düştüğünü belirtti.
Koronavirüs vakaları artmaya devam ederken, hastanelerde tedavi gören genç hastaların sayısı da yükseliyor. Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kovid-19 Yoğun Bakım Ünitesi Sorumlusu Prof. Dr. Ayşe Özcan, yoğun bakımda tedavi gören hastaların yaş ortalamasının giderek düştüğünü belirtip,
“Yoğun bakıma yatan genç hastaların yüzde 100’ü aşısız”
dedi.


HEP GENÇ HASTALAR GELİYOR

Özcan, 3 ay öncesinde yoğun bakım doluluk oranı yüzde 40’lar seviyesindeyken, haziran ayından itibaren vaka sayısının artmasıyla tekrar yüzde 100’e ulaştığını söyledi.

  • Özcan, “6 ay öncesine göre en büyük farkı yoğun bakıma yatan kişilerin yaş ortalamasında görüyoruz. Çok belirgin şekilde genç hastalarımız var yoğun bakımda yatan. Önceden 65 yaş ve üzerini yoğun bakıma kabul ederken
    özellikle son 2 ay içinde genç hastaları kabul ettik. Bugüne kadar yoğun bakıma 18 yaşında hiç hasta almamıştık. Geçen ay 2 tane 18 yaşında yoğun bakım tedavisi gerektiren hastamız oldu.
    Şu anda da ağırlıklı olarak 30-40 yaş civarında hastaları kabul ediyoruz ve bu hastaların da yüzde 100’ünün aşısız olduğunu söyleyebilirim. Neden aşısız olduklarını sorduğumuzda da aslında hiçbirinin net bir nedeni yok. Sadece ‘Komşu öyle dedi’, ‘Bir yerde bir şey okudum’ gibi hiçbir dayanağı yok aslında” şeklinde konuştu.
#Koronavirüs
#Ayşe Özcan
3 yıl önce